Укр
Рус
Пюре Другі страви Узбецька кухня

Пюре на молоці

( 4.8462 4 513 13 оцінок)

4946 - переглядів
40 хвилин порцій - 6 складність - 2 з 5
Пюре на молоці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Узбецька кухня, Білоруська кухня, Українська кухня, Американська кухня, Болгарська кухня, Російська кухня, Грузинська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Для матусь та дітей: Для вагітних

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Ось як ви думаєте, чи знайдеться багато людей, які не люблять картопляне пюре? Мені здається, навряд чи. І всім господиням здається, що вони запросто можуть готувати цей популярний гарнір, це взагалі простіше простого. Але я можу вас трохи переконати, смачним пюре з картоплі виходить далеко не завжди. Так ось, щоб не потрапити в халепу, пропонуємо докладний рецепт ніжного і смачного пюре на молоці, яке будуть із задоволенням наминати і дорослі, і малеча. Якщо вас лякає, що приготувати таку смакоту з картоплі - тривале заняття, та ще й без грудочок не обійтися, ми вам допоможемо розвіяти всі сумніви.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Пюре на молоці" (на 100 грам)

  • Білки2 гр.
  • Жири5.1 гр.
  • Вуглеводи14 гр.
  • Калорії115 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Так ось, для того, щоб пюре виходило без проблем, потрібно знати деякі нюанси і варіанти приготування картопляного пюре. Багато хто вважає, що пишним і повітряним пюре виходить тоді, коли використовуємо певний сорт картоплі. У цьому твердженні, звичайно, щось є, адже зміст в коренеплоді крохмалю безпосередньо впливає на смак готового гарніру. Проте, знаючи деякі секрети, ви зможете з будь-якого сорту картоплі отримати смачне і повітряне пюре. Але, все ж, картопля повинна бути якісною, тобто: щільною на дотик, без чорних плям і пошкоджень. Перед тим, як приступати до чищення картоплі, бажано її промити під холодною проточною водою від бруду і пилу. І тільки тоді приступити до очищення. Чистимо бульби овощечисткою від шкірки і добре промиваємо.

Крок - 1
02

Для того, щоб картопля варилася швидше і на цей процес йшло менше часу, нарізаємо шматочками середньої величини.

Крок - 2
03

Складаємо нарізану картоплю в каструлю і заливаємо холодною водою так, щоб вона була покрита повністю. Доводимо до кипіння і варимо картоплю, не накриваючи каструлю кришкою протягом 15 хвилин. Після цього дістаємо шматочок картоплі і за допомогою ножа перевіряємо на готовність.

Крок - 3
04

Як тільки визначили, що картопля легко розділяється, зливаємо її на друшляк і відціджуємо воду.

Крок - 4
05

Картоплю викладаємо в глибоку посудину, додаємо шматочки вершкового масла і починаємо розминати за допомогою товкучки.

Крок - 5
06

Коли картопля і масло перетворяться в однорідну масу, додаємо сіль і вливаємо молоко. Продовжуємо товкти картоплю до тих пір, поки в результаті не отримаємо ніжне і повітряне пюре з молоком, яке викладаємо на тарілку.

Крок - 6
07

Зверху посипаємо меленим перцем і подаємо до столу цей чудовий гарнір до будь-якої гарячої м'ясної або рибної страви, а також грибів або овочів.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Холодець - покроковий рецепт, фото 1 Холодець 40 5 4 з 5 - детальніше -
Салат з крабовими паличками - покроковий рецепт, фото 1 Салат з крабовими паличками 25 4 2 з 5 - детальніше -
Грибна галявина - покроковий рецепт, фото 1 Грибна галявина 40 6 4 з 5 - детальніше -
Салат Тбілісі - покроковий рецепт, фото 1 Салат Тбілісі 30 4 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Террін з індички - покроковий рецепт, фото 1 Террін з індички 50 5 3 з 5 - детальніше -
Смажений гарбуз з часником - покроковий рецепт, фото 1 Смажений гарбуз з часником 30 2 2 з 5 - детальніше -
Торт «Рибки» - покроковий рецепт, фото 1 Торт «Рибки» 35 3 3 з 5 - детальніше -