Ось як ви думаєте, чи знайдеться багато людей, які не люблять картопляне пюре? Мені здається, навряд чи. І всім господиням здається, що вони запросто можуть готувати цей популярний гарнір, це взагалі простіше простого. Але я можу вас трохи переконати, смачним пюре з картоплі виходить далеко не завжди. Так ось, щоб не потрапити в халепу, пропонуємо докладний рецепт ніжного і смачного пюре на молоці, яке будуть із задоволенням наминати і дорослі, і малеча. Якщо вас лякає, що приготувати таку смакоту з картоплі - тривале заняття, та ще й без грудочок не обійтися, ми вам допоможемо розвіяти всі сумніви.
Так ось, для того, щоб пюре виходило без проблем, потрібно знати деякі нюанси і варіанти приготування картопляного пюре. Багато хто вважає, що пишним і повітряним пюре виходить тоді, коли використовуємо певний сорт картоплі. У цьому твердженні, звичайно, щось є, адже зміст в коренеплоді крохмалю безпосередньо впливає на смак готового гарніру. Проте, знаючи деякі секрети, ви зможете з будь-якого сорту картоплі отримати смачне і повітряне пюре. Але, все ж, картопля повинна бути якісною, тобто: щільною на дотик, без чорних плям і пошкоджень. Перед тим, як приступати до чищення картоплі, бажано її промити під холодною проточною водою від бруду і пилу. І тільки тоді приступити до очищення. Чистимо бульби овощечисткою від шкірки і добре промиваємо.
Для того, щоб картопля варилася швидше і на цей процес йшло менше часу, нарізаємо шматочками середньої величини.
Складаємо нарізану картоплю в каструлю і заливаємо холодною водою так, щоб вона була покрита повністю. Доводимо до кипіння і варимо картоплю, не накриваючи каструлю кришкою протягом 15 хвилин. Після цього дістаємо шматочок картоплі і за допомогою ножа перевіряємо на готовність.
Як тільки визначили, що картопля легко розділяється, зливаємо її на друшляк і відціджуємо воду.
Картоплю викладаємо в глибоку посудину, додаємо шматочки вершкового масла і починаємо розминати за допомогою товкучки.
Коли картопля і масло перетворяться в однорідну масу, додаємо сіль і вливаємо молоко. Продовжуємо товкти картоплю до тих пір, поки в результаті не отримаємо ніжне і повітряне пюре з молоком, яке викладаємо на тарілку.
Зверху посипаємо меленим перцем і подаємо до столу цей чудовий гарнір до будь-якої гарячої м'ясної або рибної страви, а також грибів або овочів.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти