Готуйте це класичне пюре, але замість того, щоб використовувати консервований горошок, спробуйте стручки свіжого гороху, які заощадять вам багато часу на приготування. Це неймовірно-легке пюре красиво виглядає і має незвичайний смак.
Для початку приготуйте всі необхідні продукти для цієї страви. Під проточною водою помийте акуратно стебла цибулі-порей і наріжте кільцями на обробній дошці.
Свіжий молодий горох в стручках залийте холодною водою в глибокій мисці і ретельно помийте.
Тепер приступайте до приготування страви. Налийте оливкову олію в глибокий сотейник і встановіть на плиту. Розігрійте масло в сотейнику на середньому вогні і додайте в нього нарізану цибулю-порей, трохи присоліть. Обсмажуйте, часто помішуючи, поки цибуля не стане м'якою, від 5 до 6 хвилин.
Потім налийте в сотейник до цибулі курячий бульйон і доведіть до кипіння. Приправте бульйонну суміш чорним меленим перцем і паприкою, добре перемішайте.
Далі закиньте в киплячий бульйон стручки гороху, попередньо видаливши у них стебла (якщо вони є). Перемішайте стручки в киплячій суміші бульйону і варіть, поки горох не стане яскраво-зеленим і почне пом'якшуватися, від 5 до 6 хвилин.
Потім вимкніть плиту і, використовуючи щілинну ложку, перемістіть овочі з каструлі у великій блендер, залишаючи рідину в ємності. Вилийте половину рідини з каструлі в блендер, закрийте кришку і кілька секунд збивайте, щоб перемолоти овочі.
Далі зніміть кришку і спробуйте, якщо необхідно присоліть і закривайте назад. Знову змішайте на високій швидкості горох, поки не утвориться однорідна суміш.
Далі вилийте горохову суміш з блендера в дрібно-сітчастий друшляк, встановлений поверх глибокої миски і, використовуючи кухонну лопатку, проштовхайте пюре через сито, залишивши твердий волокнистий матеріал зверху.
Відставте миску з гороховим пюре в прохолодне місце і охолодіть до кімнатної температури, накривши фольгою.
Потім залийте пюре з зеленого горошку в сервировочную миску і прикрасьте кремом-густими вершками за допомогою кондитерського шприца (можна зробити гострі форми пелюсток як в цьому рецепті). Подавайте гарніром з зеленню свіжої м'яти.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти