Укр
Рус
Пюре Другі страви Українська кухня

Пюре із зеленого горошку

( 4.9667 4 530 30 оцінок)

3148 - переглядів
50 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Пюре із зеленого горошку - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В блендері

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Готуйте це класичне пюре, але замість того, щоб використовувати консервований горошок, спробуйте стручки свіжого гороху, які заощадять вам багато часу на приготування. Це неймовірно-легке пюре красиво виглядає і має незвичайний смак.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Пюре із зеленого горошку" (на 100 грам)

  • Білки3.9 гр.
  • Жири1.7 гр.
  • Вуглеводи8.9 гр.
  • Калорії69 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку приготуйте всі необхідні продукти для цієї страви. Під проточною водою помийте акуратно стебла цибулі-порей і наріжте кільцями на обробній дошці.

Крок - 1
02

Свіжий молодий горох в стручках залийте холодною водою в глибокій мисці і ретельно помийте.

Крок - 2
03

Тепер приступайте до приготування страви. Налийте оливкову олію в глибокий сотейник і встановіть на плиту. Розігрійте масло в сотейнику на середньому вогні і додайте в нього нарізану цибулю-порей, трохи присоліть. Обсмажуйте, часто помішуючи, поки цибуля не стане м'якою, від 5 до 6 хвилин.

Крок - 3
04

Потім налийте в сотейник до цибулі курячий бульйон і доведіть до кипіння. Приправте бульйонну суміш чорним меленим перцем і паприкою, добре перемішайте.

Крок - 4
05

Далі закиньте в киплячий бульйон стручки гороху, попередньо видаливши у них стебла (якщо вони є). Перемішайте стручки в киплячій суміші бульйону і варіть, поки горох не стане яскраво-зеленим і почне пом'якшуватися, від 5 до 6 хвилин.

Крок - 5
06

Потім вимкніть плиту і, використовуючи щілинну ложку, перемістіть овочі з каструлі у великій блендер, залишаючи рідину в ємності. Вилийте половину рідини з каструлі в блендер, закрийте кришку і кілька секунд збивайте, щоб перемолоти овочі.

Крок - 6
07

Далі зніміть кришку і спробуйте, якщо необхідно присоліть і закривайте назад. Знову змішайте на високій швидкості горох, поки не утвориться однорідна суміш.

Крок - 7
08

Далі вилийте горохову суміш з блендера в дрібно-сітчастий друшляк, встановлений поверх глибокої миски і, використовуючи кухонну лопатку, проштовхайте пюре через сито, залишивши твердий волокнистий матеріал зверху.

Крок - 8
09

Відставте миску з гороховим пюре в прохолодне місце і охолодіть до кімнатної температури, накривши фольгою.

Крок - 9
10

Потім залийте пюре з зеленого горошку в сервировочную миску і прикрасьте кремом-густими вершками за допомогою кондитерського шприца (можна зробити гострі форми пелюсток як в цьому рецепті). Подавайте гарніром з зеленню свіжої м'яти.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Фруктовий салат в апельсині - покроковий рецепт, фото 1 Фруктовий салат в апельсині 25 2 1 з 5 - детальніше -
Пелюстка маринована - покроковий рецепт, фото 1 Пелюстка маринована 60 6 1 з 5 - детальніше -
Шарлотка з яблуками - покроковий рецепт, фото 1 Шарлотка з яблуками 50 5 2 з 5 - детальніше -
Торт Сметанник - покроковий рецепт, фото 1 Торт Сметанник 60 7 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Голубці з курячого фаршу - покроковий рецепт, фото 1 Голубці з курячого фаршу 85 6 3 з 5 - детальніше -
Такос з пекінською качкою - покроковий рецепт, фото 1 Такос з пекінською качкою 40 3 3 з 5 - детальніше -