Всім відомо, що яйця є одним з ідеальних продуктів на сніданок. Адже це ситно, смачно, а головне просто. А якщо ви ще й шанувальник піци, то ми підготували для вас чудовий рецепт з використанням яйця - піца Карбонара. Ця страва заворожує не тільки зовнішнім виглядом, а й прекрасним смаком і ароматом. Яйце, що розташоване в середині самої піци - нагадує яскраве сонце, яке вітає вас вранці. Вживаючи піцу Карбонара до сніданку, ви залишитеся з хорошим настроєм протягом усього дня.
У невелику миску залийте теплу воду, засипте сухі дріжджі, ретельно перемішайте і залиште на 10 хвилин, щоб вони розчинилися і почали бродити.
Далі в більш глибоку миску засипте просіяне борошно, залийте раніше підготовлену дріжджову суміш, оливкову олію і додайте трохи цукру. Перемішайте вміст миски дерев'яною лопаткою, до об'єднання всіх інгредієнтів.
Потім викладіть утворену суміш на стіл і руками, в разі потреби підсипаючи борошно, вимісіть густе і еластичне тісто. Покладіть тісто в миску, накрийте харчовою плівкою і відправте в холодне місце на час.
Далі викладіть настояне тісто на стіл, застелений пергаментним папером, і качалкою розкачайте в тонкий круглий пласт. Покладіть приготований шар тіста в спеціальну форму з отворами (для випікання піци), рівномірно розподіливши по всьому дну ємності.
Тепер змастіть пласт майонезним соусом, зверху рясно посипте попередньо натертим на крупній тертці сиром моцарелла.
Далі викладіть на обробну дошку скибочки шинки, а потім гострим ножем наріжте їх дрібними кубиками. Покладіть шматочки шинки на пласт тіста поверх сиру.
Далі промийте холодною водою печериці, трохи просушіть і на кухонній дошці наріжте тонкими шматками, використовуючи і ніжки. Покладіть нарізані гриби наступним шаром майбутньої піци.
Тепер в центр пласта тіста, зверху інших інгредієнтів, акуратно розбийте куряче яйце так, щоб жовток не розтікся і залишив форму. Далі добре присоліть випічку, приперчіть чорним меленим перцем і відправте в попередньо розігріту духовку до 200 градусів, приблизно на 10-15 хвилин.
Після закінчення часу наріжте гарячу піцу карбонара спеціальним круглим ножем на трикутні часточки і швидше подавайте до столу.
Випадкові рецепти