Укр
Рус
Пюре Другі страви Українська кухня

Пюре з сочевиці в блендері

( 4.9259 4 527 27 оцінок)

3419 - переглядів
60 хвилин порцій - 5 складність - 3 з 5
Пюре з сочевиці в блендері - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Кухонна техніка: В блендері

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Пюре з сочевиці - неймовірно смачна страва, що відмінно підійде любителям вегетаріанської їжі, шанувальникам здорового харчування, а також тим, хто поститься і сидять на дієті. Ніжна структура, аромат і тонкий, але насичений одночасно смак цієї страви не залишить байдужим нікого. Крім того, сочевиця - це дуже корисний продукт, в якому міститься багато клітковини, що сприяє поліпшити травлення, також сочевиця - джерело білка, амінокислот і інших корисних речовин, які потрібні організму для здоров'я. Включаючи таку страву, як пюре з сочевиці, в свій раціон, ви не тільки різноманітите своє меню, але і насолодитеся відмінним смаком з користю для організму. Пюре з сочевиці - страва дуже легка в приготуванні, що порадує вас своєю простотою. Ніяких особливих попередніх приготувань нам не буде потрібно, всі інгредієнти з'єднуються відразу.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Пюре з сочевиці в блендері" (на 100 грам)

  • Білки5.1 гр.
  • Жири1.8 гр.
  • Вуглеводи10.6 гр.
  • Калорії82 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку потрібно добре промити сочевицю. Для цього краще помістити її в друшляк з дрібними отворами або сито і промити кілька разів під проточною водою. Деякі господині рекомендують попередньо замочувати сочевицю у воді, щоб вона швидше приготувалася. Але саме червона сочевиця досить швидко вариться і без замочування.

Крок - 1
02

Після того, як ми промили сочевицю, очистимо часник і дрібно його наріжемо або пропустимо через чеснокодавку.

Крок - 2
03

Також чистимо цибулину і нарізаємо її на дрібні кубики. Кидаємо часник з цибулею в сотейник. Сюди ж додаємо промиту сочевицю, томатну пасту, а також присмачуємо сіллю, куркумою і перцем.

Крок - 3
04

Тепер заливаємо усе це водою, перемішуємо і ставимо сотейник на вогонь. Коли вода закипить, робимо вогонь слабкіше, знімаємо утворену пінку, а потім накриваємо сотейник кришкою і залишаємо готуватися близько години.

Крок - 4
05

Періодично слід помішувати наш так званий суп з сочевиці. Зварена сочевиця стає м'якою, збільшується в розмірі і трохи втрачає колір. Готовий суп, який за час варіння помітно загус, знімаємо з плити. Потім переливаємо його в чашу блендера і перебиваємо в пюре.

Крок - 5
06

У нас вийде кремоподібна суміш красивого апетитного кольору і дуже ароматна з ніжною текстурою і приємною консистенції. Додамо трохи лимонного соку, усе гарненько перемішаємо - пюре з сочевиці готове.

Крок - 6
07

Щоб доповнити смак цієї страви, очистимо другу цибулину, наріжемо її соломкою і підсмажимо на олії до появи золотистої скоринки.

Крок - 7
08

Розливаємо наше пюре по тарілкам, зверху викладаємо підсмажену цибулю, а також подрібнену зелень петрушки і подаємо до столу. На батьківщині страв з сочевиці - Туреччині - цю страву прийнято подавати на сніданок, щоб наситити організм енергією на весь день. Але насправді пюре з сочевиці - це прекрасний ситний обід. Готуйте цю дієтичну страву у себе вдома і поповнюйте своє меню смачною і здоровою їжею.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Овсяна каша - покроковий рецепт, фото 1 Овсяна каша 25 4 2 з 5 - детальніше -
Салат Принц - покроковий рецепт, фото 1 Салат Принц 25 4 2 з 5 - детальніше -
Піца Домашня - покроковий рецепт, фото 1 Піца Домашня 50 3 4 з 5 - детальніше -
Торт Монастирська хата - покроковий рецепт, фото 1 Торт Монастирська хата 55 7 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Паста з тунцем - покроковий рецепт, фото 1 Паста з тунцем 40 4 3 з 5 - детальніше -
Бабусин суп з галушками - покроковий рецепт, фото 1 Бабусин суп з галушками 45 6 3 з 5 - детальніше -
Бульйон зі збитим яйцем - покроковий рецепт, фото 1 Бульйон зі збитим яйцем 260 4 2 з 5 - детальніше -