Укр
Рус
Пюре Другі страви Білоруська кухня

Пюре з молодої картоплі

( 4.7647 1 534 34 оцінки)

9236 - переглядів
40 хвилин порцій - 6 складність - 2 з 5
Пюре з молодої картоплі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Білоруська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Ніхто не стане сперечатися, що картопляне пюре - це, мабуть, найпопулярніший гарнір у багатьох господинь. Адже, дійсно, що може бути простіше і швидше, ніж приготувати це нехитре страву. Пюре з картоплі просто відмінно працює в парі з м'ясом, рибою, овочами. Його люблять дорослі і діти, воно добре виглядає в повсякденному і святковому меню. Тому його можна сміливо назвати універсальним. Але справжньою родзинкою є пюре з молодої картоплі. Багато хто вважає, що молоду картоплю краще вживати звареною цілком, а для смаженої картоплі або пюре вона не зовсім підходить через низький вміст крохмалю. Але ми пропонуємо вам розвіяти цю думку і приготувати прекрасне пюре з молодої картоплі.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Пюре з молодої картоплі" (на 100 грам)

  • Білки1.9 гр.
  • Жири6.7 гр.
  • Вуглеводи14.1 гр.
  • Калорії129 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Пюре з молодої картоплі готується дуже просто і ніякої відмінності від приготування звичайного пюре немає, але все ж потрібно знати парочку деталей. Ну що ж, для початку беремо молоду картоплю і очищаємо її від тоненької шкірки. Це можна зробити ножем, просто зскрібаючи цю шкірку, а можна скористатися овощечисткою, яка знімає тоненький шар.

Крок - 1
02

Очищену картоплю миємо, розрізаємо на чотири частини кожну картоплину і складаємо в каструлю. Заливаємо водою так, щоб вона повністю покрила картоплю і ставимо на вогонь варитися.

Крок - 2
03

Коли вода закипить, солимо картоплю, зменшуємо вогонь і залишаємо овоч варитися до готовності. Перевірити готовність можна простою виделкою, настромивши на неї шматок картоплі. Готова картопля м'ягка і легко протикається виделкою.

Крок - 3
04

Крок - 4
05

Зварену картоплю знімаємо з вогню і зливаємо воду. А далі приступаємо до приготування самого картопляного пюре. Багато хто скаржиться, що пюре з молодої картоплі виходить липке, в'язке і незрозумілого смаку. Але це відбувається, якщо її збивати блендером. Тому ми будемо використовувати звичайну толкушку і дерев'яну ложку. Спочатку трохи примнемо картоплю толкушкой.

Крок - 5
06

Потім розтоплюємо вершкове масло і виливаємо його в картоплю. Тепер беремо дерев'яну ложку і гарненько перемішуємо картоплю, тим самим мнучи її.

Крок - 6
07

Молоко теж слід трохи підігріти, а потім додати половину в пюре і знову продовжувати вимішувати, поступово підливаючи молоко. Таким чином наше пюре виходить м'яким, а не липким, повітряним, а не в'язким, і що не менш важливо, без грудочок, на які багато скаржаться.

Крок - 7
08

Готове пюре викладаємо на тарілку і зверху трошки поливаємо оливковою олією. Пюре з молодої картоплі виходить не просто красивим, а вид, з хорошою консистенцією і текстурою, але і дуже смачним і ніжним. Використовуйте сезон молодої картоплі на повну, а картопляне пюре - відмінний варіант.    

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Паста - покроковий рецепт, фото 1 Паста 30 4 2 з 5 - детальніше -
Пюре - покроковий рецепт, фото 1 Пюре 30 5 1 з 5 - детальніше -
Обжорка - покроковий рецепт, фото 1 Обжорка 30 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Сало - покроковий рецепт, фото 1 Сало 120 4 2 з 5 - детальніше -
Гарнір з сочевиці - покроковий рецепт, фото 1 Гарнір з сочевиці 40 3 3 з 5 - детальніше -
Мариновані огірки хрусткі - покроковий рецепт, фото 1 Мариновані огірки хрусткі 60 8 3 з 5 - детальніше -
Відбивні з індички на сковороді - покроковий рецепт, фото 1 Відбивні з індички на сковороді 50 3 3 з 5 - детальніше -