Укр
Рус
Пудинг Десерти Італійська кухня

Пудинг новорічний

( 4.8571 4 57 7 оцінок)

1320 - переглядів
50 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Пудинг новорічний - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

У будь-якої господині новорічний стіл не обходиться без десертів, якими в наш час здивувати когось складно. Але ось ласощі, приготовані власними руками, завжди були і будуть в тренді, хоча звичайно для цього потрібно трохи попрацювати. Щоб свято в будинку вийшло яскравим, святковим і, звичайно ж, смачним, спробуйте приготувати чудовий десерт - пудинг новорічний. За нашим рецептом ви досить швидко і нескладно зумієте спорудити повітряний і спокусливий десерт, який чудово впишеться на святковому столі.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Пудинг новорічний" (на 100 грам)

  • Білки4.3 гр.
  • Жири7.6 гр.
  • Вуглеводи25.7 гр.
  • Калорії196 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Готується наше лакомство в два етапи, тому спочатку займемося карамельним соусом. Для цього в сотейник засипаємо цукровий пісок і вливаємо воду. Ставимо на вогонь і інтенсивно перемішуємо лопаткою, щоб цукор розчинявся, а не підгорав. Сотейник періодично піднімаємо від вогню і трохи збовтуємо. Готуємо до тих пір, поки цукровий сироп не потемніє, це може зайняти хвилин 5-7.

Крок - 1
02

Після цього знімаємо сотейник з плити і вливаємо в цукровий сироп невелику кількість окропу, після чого вміст завирує і спіниться. Потім ми його трохи всколихнем і в сотейнику утворюється карамельний соус коричневого кольору.

Крок - 2
03

Тепер беремо формочки для пудингу, найкраще з фольги і опускаємо їх на секунду в ємність з кип'яченою водою. Потім ставимо формочки в великий лоток або контейнер і розливаємо в них приготований соус. Наповнюємо форми приблизно на третину і поки залишаємо.

Крок - 3
04

Самі тим часом беремося за крем для пудингу. Перш за все замочуємо желатин. Беремо листи желатину і ріжемо на смужки, складаємо в глибоку миску. Заливаємо холодною водою і залишаємо на хвилин 5-6 для набухання.

Крок - 4
05

Після цього ставимо каструлю з водою на вогонь, зверху поміщаємо миску з желатином і тримаємо на водяній бані, помішуючи, до повного розчинення желатину.

Крок - 5
06

Тепер наступний крок. У миску засипаємо цукор і викладаємо великі яєчні жовтки. Вінчиком добре змішуємо до утворення однорідної, трохи спінившоїся, маси.

Крок - 6
07

Ставимо на плиту каструлю і наливаємо частину молока, трохи підігріваємо і поступово вливаємо підігріте молоко в яєчну суміш, весь час змішуючи вінчиком. Змішану масу знову повертаємо в каструлю і ставимо на плиту. Помішуючи, нагріваємо до температури 71 градус.

Крок - 7
08

Далі додаємо в цю масу розчинений желатин і знову добре перемішуємо. Потім виливаємо в сито і проціджуємо. У проціджену яєчно-молочну масу додаємо густі вершки і залишок молока. Додаємо екстракт ванілі і збиваємо вінчиком, щоб все добре перемішалося.

Крок - 8
09

Тепер наповнюємо форми з карамельним соусом приготовленою масою майже доверху і накриваємо формочки харчовою плівкою. Контейнер з формочками поміщаємо в холодильник і залишаємо до повного загустіння або ж до моменту подачі на стіл.

Крок - 9
10

Перед подачею, в кожну формочку вставляємо зубочистку і проводимо по краю посудини по колу. Потім накриваємо форму тарілкою і перевертаємо. Акуратно знімаємо формочку, і наш ніжний, пишний пудинг новорічний, з розтікаючимся карамельним соусом, готовий.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Азербайджанський хаш - покроковий рецепт, фото 1 Азербайджанський хаш 120 6 3 з 5 - детальніше -
Слойка з яблуками - покроковий рецепт, фото 1 Слойка з яблуками 50 3 3 з 5 - детальніше -