Укр
Рус
Пудинг Десерти Італійська кухня

Пудинг з гарбуза

( 5.0000 5 511 11 оцінок)

1535 - переглядів
50 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Пудинг з гарбуза - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Традиційний англійський десерт на ім'я пудинг має безліч варіантів приготування і рецептур, але головним у всіх випадках залишається його ніжна текстура, красивий апетитний вигляд і звичайно ж приємний смак. Пудинг - це кондитерський шедевр, який має величезну популярність по всьому світу, тому що дуже легко і швидко готується, з набором інгредієнтів завжди можна поекспериментувати, отримавши тим самим свій оригінальний десерт. Одним з вдалих варіантів вважається пудинг з гарбуза.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Пудинг з гарбуза" (на 100 грам)

  • Білки2.6 гр.
  • Жири3.1 гр.
  • Вуглеводи22 гр.
  • Калорії131 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Пудинг - це десерт, який люблять ще й за простоту в приготуванні. Адже хто відмовиться від можливості швиденько приготувати вкусняшку для своїх домочадців? Отже, для гарбузового пудингу спочатку звісно підготуємо гарбуз. На щастя, сьогодні цей продукт можна придбати в супермаркетах в будь-який час року, не обов'язково чекати сезону. Гарбуз миємо, знімаємо шкірку, чистимо від насіння всередині, а потім м'якоть нарізаємо на середнього розміру шматочки. Після цього складаємо їх в сотейник, заливаємо водою і ставимо на вогонь.

Крок - 1
02

Готуємо гарбуз приблизно хвилин 15-20, за цей час вона досить відвариться і стане м'якуватою. Після цього дістаємо гарбуз з сотейник, дамо трохи охолонути, а потім поміщаємо в чашу блендера. Сюди ж додаємо коричневий цукор і наливаємо трохи молока.

Крок - 2
03

Тепер перебиваємо все це в пюре, а потім доливаємо решту молока і додаємо вершки, які повинні бути жирними. Також на цьому етапі розбиваємо два курячих яйця, а потім переливаємо їх до решти інгредієнтів.

Крок - 3
04

В кінці додаємо ванільний екстракт і ложечку рому. Ці два інгредієнти додадуть пудингу особливого аромату і подарують незвичайний приємний присмак.

Крок - 4
05

Після того, як всі компоненти виявляться разом, ще раз включаємо блендер і перетворюємо вміст в однорідну масу красивого ніжно-помаранчевого кольору. Потім рекомендуємо процідити цю молочно-гарбузову суміш через сито, щоб надати ще більш ніжну текстуру.

Крок - 5
06

Після цього розливаємо цю масу по формах, а потім беремо сковорідку з високими стінками, застилаємо її пергаментним папером і наливаємо приблизно до половини води.

Крок - 6
07

Тепер ставимо сковороду на вогонь і акуратно опускаємо в неї формочки з майбутнім десертом. Зверху накриваємо фольгою, а потім кришкою. Готуємо пудинг на водяній бані 20-25 хвилин, після чого вимикаємо плиту і через кілька хвилин дістаємо стаканчики з пудингом з води. Деякі кондитери рекомендують вживати пудинг в теплому вигляді, але ми все ж пропонуємо почекати, поки десерт не охолоне і як слід не застигне.

Крок - 7
08

Можна залишити остигати пудинг при кімнатній температурі або ж відправити в холодильник на годинку-другу. Після цього готовий остиглий гарбузовий пудинг поливаємо зверху кленовим сиропом. Це зробить десерт ще смачніше і привабливішим. Пудинг з гарбуза - смачне і корисне лакомство, яке швидко і нескладно готується, а за підсумком виходить вишуканим кондитерським виробом.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Борщ з кропивою - покроковий рецепт, фото 1 Борщ з кропивою 40 5 2 з 5 - детальніше -
Засолка огірків в бочці - покроковий рецепт, фото 1 Засолка огірків в бочці 60 1 2 з 5 - детальніше -
Курячий суп з плавленим сиром - покроковий рецепт, фото 1 Курячий суп з плавленим сиром 50 4 3 з 5 - детальніше -