Чудовий десерт англійської кухні - ванільний пудинг - з приємним вершковим смаком і п'янким ароматом ванілі - це прекрасний варіант порадувати домочадців добрим солодким. Пудинг - це дуже легкий і ніжний десерт, його подають навіть на сніданок. Також пудинги використовують в якості наповнення для тарталеток або іншої випічки. Особливою популярністю користується саме ванільний пудинг, адже ваніль - це інгредієнт, який перетворює будь-який кондитерський виріб в по-справжньому вишукані ласощі з неймовірним присмаком і обов'язково надає десерту чарівності завдяки своєму неповторному аромату.
Ванільний пудинг дуже часто готують з додаванням рису, манки або сиру і використовують для цього духовку або мультиварку. Але такий пудинг буде нагадувати запіканку, хоча і виходить набагато ніжніше. У цьому рецепті ми пропонуємо вам варіант ванільного пудингу, який готується набагато простіше і швидше, а в результаті виходить неймовірно ніжним, і повітряним. Такий десерт можна навіть сміливо поставити на святковий стіл.
Отже, як правило, пудинг готується на водяній бані, але в емальованому посуді його можна приготувати набагато швидше. Для цього в сотейник висипаємо цукор і додаємо кукурудзяний крохмаль, щоб пудинг з його допомогою загус. Також кидаємо дрібку солі і наливаємо молоко.
Молоко потрібно вводити потроху, відразу ретельно перемішуючи вміст сотейника вінчиком. Після того, як ми заллємо все молоко, додамо два яєчних жовтки, який потрібно попередньо відокремити від білків. Ретельно перемішуємо все ще раз, а потім ставимо сотейник на маленький вогонь і, постійно помішуючи, готуємо протягом 7-10 хвилин.
Поступово молочна суміш почне густіти, а за підсумком у нас повинна вийти однорідна маса красивого злегка жовтуватого кольору, дуже схожа на заварний крем. На цьому етапі знімаємо сотейник з вогню і в гарячу суміш кидаємо вершкове масло. Розмішуємо його до повного розчинення. В кінці додаємо ванільний екстракт, який відразу ж додасть нашому пудингу характерний яскравий і привабливий аромат.
Після того, як добре перемішати вміст сотейника до отримання однорідності, рекомендуємо пропустити цю масу через сито, щоб надати пудингу більш ніжну текстуру.
Ну а тепер розливаємо його по формах. Це можуть бути скляні стаканчики або маленькі салатниці. Тут вже ваш вибір і наявність відповідної посуду.
Потім відправляємо ванільний пудинг в холодильник на пару годин. При бажанні можна накрити харчовою плівкою. За цей час маса відмінно схопиться і застабілізується.
По закінченню зазначеного часу дістаємо наше творіння з холодильника. Перед подачею буде просто чудово, якщо ви прикрасите свій десерт свіжими ягодами. Ванільний пудинг, приготований за цим простим рецептом, подарує вам, гостям і всієї сім'ї незабутнє враження, адже тонкий ванільний смак і його п'янкий аромат, а ще ніжна вершкова текстура - це без сумнівів виграшний варіант.
Випадкові рецепти