Укр
Рус
Пудинг Десерти Італійська кухня

Пудинг ванільний

( 4.6250 1 516 16 оцінок)

10952 - переглядів
45 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Пудинг ванільний - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Чудовий десерт англійської кухні - ванільний пудинг - з приємним вершковим смаком і п'янким ароматом ванілі - це прекрасний варіант порадувати домочадців добрим солодким. Пудинг - це дуже легкий і ніжний десерт, його подають навіть на сніданок. Також пудинги використовують в якості наповнення для тарталеток або іншої випічки. Особливою популярністю користується саме ванільний пудинг, адже ваніль - це інгредієнт, який перетворює будь-який кондитерський виріб в по-справжньому вишукані ласощі з неймовірним присмаком і обов'язково надає десерту чарівності завдяки своєму неповторному аромату.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Пудинг ванільний" (на 100 грам)

  • Білки3.4 гр.
  • Жири10.2 гр.
  • Вуглеводи18.8 гр.
  • Калорії196 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Ванільний пудинг дуже часто готують з додаванням рису, манки або сиру і використовують для цього духовку або мультиварку. Але такий пудинг буде нагадувати запіканку, хоча і виходить набагато ніжніше. У цьому рецепті ми пропонуємо вам варіант ванільного пудингу, який готується набагато простіше і швидше, а в результаті виходить неймовірно ніжним, і повітряним. Такий десерт можна навіть сміливо поставити на святковий стіл.

Крок - 1
02

Отже, як правило, пудинг готується на водяній бані, але в емальованому посуді його можна приготувати набагато швидше. Для цього в сотейник висипаємо цукор і додаємо кукурудзяний крохмаль, щоб пудинг з його допомогою загус. Також кидаємо дрібку солі і наливаємо молоко.

Крок - 2
03

Молоко потрібно вводити потроху, відразу ретельно перемішуючи вміст сотейника вінчиком. Після того, як ми заллємо все молоко, додамо два яєчних жовтки, який потрібно попередньо відокремити від білків. Ретельно перемішуємо все ще раз, а потім ставимо сотейник на маленький вогонь і, постійно помішуючи, готуємо протягом 7-10 хвилин.

Крок - 3
04

Поступово молочна суміш почне густіти, а за підсумком у нас повинна вийти однорідна маса красивого злегка жовтуватого кольору, дуже схожа на заварний крем. На цьому етапі знімаємо сотейник з вогню і в гарячу суміш кидаємо вершкове масло. Розмішуємо його до повного розчинення. В кінці додаємо ванільний екстракт, який відразу ж додасть нашому пудингу характерний яскравий і привабливий аромат.

Крок - 4
05

Після того, як добре перемішати вміст сотейника до отримання однорідності, рекомендуємо пропустити цю масу через сито, щоб надати пудингу більш ніжну текстуру.

Крок - 5
06

Ну а тепер розливаємо його по формах. Це можуть бути скляні стаканчики або маленькі салатниці. Тут вже ваш вибір і наявність відповідної посуду.

Крок - 6
07

Потім відправляємо ванільний пудинг в холодильник на пару годин. При бажанні можна накрити харчовою плівкою. За цей час маса відмінно схопиться і застабілізується.

Крок - 7
08

По закінченню зазначеного часу дістаємо наше творіння з холодильника. Перед подачею буде просто чудово, якщо ви прикрасите свій десерт свіжими ягодами. Ванільний пудинг, приготований за цим простим рецептом, подарує вам, гостям і всієї сім'ї незабутнє враження, адже тонкий ванільний смак і його п'янкий аромат, а ще ніжна вершкова текстура - це без сумнівів виграшний варіант.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Рататуй в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Рататуй в духовці 120 4 4 з 5 - детальніше -
Картопляний гратен з овочами - покроковий рецепт, фото 1 Картопляний гратен з овочами 60 3 3 з 5 - детальніше -
Котлети домашні - покроковий рецепт, фото 1 Котлети домашні 45 3 3 з 5 - детальніше -
М’ясні "Їжачки" - покроковий рецепт, фото 1 М’ясні "Їжачки" 40 3 3 з 5 - детальніше -