Смачний кондитерський виріб шоколадний пудинг-дуже апетитний, ніжний і ароматний десерт, який без проблем зможе приготувати будь-яка господиня. Пудинг вважається традиційним десертом англійської кухні, але має безліч рецептів приготування по всьому світу. Смак цих ласощів дуже яскравий і насичений, його люблять дорослі і діти і завжди зрадіють такому приємному смачному сюрпризу. Крім того, що пудинг шоколадний має неймовірний смак і вважається дуже апетитним десертом, це ще й досить нескладна в приготуванні страва. Тому пудинг такий популярний у всіх кондитерських закладах. Пропонуємо вам простий, але дуже вдалий рецепт шоколадного пудингу, за яким ви з легкістю приготуєте чудовий десерт з чудовим смаком і карколомним ароматом.
Ці ласощі завжди виглядають дуже ефектно і дарують неймовірну насолоду не тільки домочадцям, а й гостям, адже такий виріб, як шоколадний пудинг, можна впевнено подавати на святковому застіллі. Для приготування цього чудового десерту, вам потрібно виконати кілька нескладних завдань. Насамперед беремо темний шоколад і подрібнюємо його ножем. Для того, щоб шоколад швидше потім розтанув, його бажано перетворити в стружку.
Після цього в емальований сотейник насипаємо цукор, потім какао порошок, також кидаємо дрібку солі і ложку рисового крохмалю, який послужить відмінною добавкою в якості згущувача для пудингу.
Тепер перемішуємо всі ці інгредієнти вінчиком, а після цього починаємо додавати молоко. Наливаємо потроху, щоб було легше перемішувати. Поступово вливаємо все молоко, постійно при цьому помішуючи вінчиком вміст сотейника.
Потім ставимо його на вогонь і продовжуємо перемішувати. Через кілька хвилин, коли вміст вже прогріється, кидаємо в сотейник подрібнений шоколад і вливаємо вершки. Перемішуємо все до однорідності і продовжуємо готувати на маленькому вогні ще хвилинку.
В кінці додаємо ванільний екстракт, ще трохи залишаємо на вогні, а потім знімаємо з плити. Суміш для шоколадного пудингу готова. Шоколадний пудинг можна їсти в теплому вигляді, але ми пропонуємо залишити цю масу трохи охолонути.
Після цього розливаємо її в ємності і відправляємо в холодильник на пару годин, щоб маса застигла. По закінченню часу дістаємо готовий шоколадний пудинг, перед подачею його можна прикрасити подрібненими горіхами, а також будь-яким іншим способом (шматочками шоколаду, ягодами, маршмеллоу і ін.).
Шоколадний пудинг виходить неймовірно ніжним, повітряним і приємним. Смак його дуже яскравий і насичений, а аромат просто зводить з розуму. Такий десерт неодмінно зробить незабутнє враження на ваших домочадців або гостей. Адже дійсно це дуже вдалий варіант такого десерту, як пудинг, який швидко і просто готується і має такий прекрасний результат.
Випадкові рецепти