Укр
Рус
Пудинг Десерти Італійська кухня

Пудинг рисовий

( 4.6000 4 55 5 оцінок)

1207 - переглядів
50 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Пудинг рисовий - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Ну, якщо для британців пудинги є улюбленими ласощами, то для нас це теж ситна сімейна страва. Найвідомішим з видів вважається йоркширський пудинг, але рисовий теж у англійців дуже популярний і марно хтось називає його простою типовою рисовою кашею. Ні, це далеко не так і справжній пудинг рисовий дуже ніжний, справжній невагомий десерт, що нагадує суфле. Тим більше, що ця страва ще й корисна, може включати в себе сухофрукти і свіжі яблука або банани, тому не роздумуйте і обов'язково спробуйте приготувати пудинг рисовий за нашим рецептом і ви побачите, що такий десерт гідний самої королеви.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Пудинг рисовий" (на 100 грам)

  • Білки2.7 гр.
  • Жири4.6 гр.
  • Вуглеводи19.1 гр.
  • Калорії135 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Спочатку необхідно трохи приварити рис. Висипаючи його в каструлю з товстим дном. Налийте воду і поставте на плиту на середній вогонь. Як тільки рис почне кипіти, зменшіть тепло до мінімуму, накрийте каструлю кришкою і готуйте протягом 20 хвилин.

Крок - 1
02

Через 20 хвилин, коли рис повністю ввібрав воду і став майже готовим, вимкніть вогонь, додайте до рису цукор і молоко кімнатної температури. Розмішайте вінчиком до повного розчинення цукру.

Крок - 2
03

Тепер включіть плиту на середній вогонь і варіть рис до готовності або трохи довше, щоб пудинг був густішим і крохмалистішим. Періодично перемішуючи інгредієнти, щоб солодкий рис не прилипав до дна каструлі, а на поверхні не утворювалася молочна плівка. Коли рисова маса стала густою, вимкніть вогонь.

Крок - 3
04

Відразу додайте до рису мелену корицю, потім ванільний екстракт, посоліть і покладіть яєчний жовток. Після того як ви поклали жовток, починайте інтенсивно перемішувати рисово-молочну масу, щоб жовток не згорнувся в гарячому середовищі.

Крок - 4
05

Коли вже змішані попередні інгредієнти, покладіть в каструлю вершкове масло, дрібно нарізані сушені вишні. Все перемішайте, поки не розчиниться повністю масло, а шматочки вишні не розподілилися рівномірно з рисом. Спробуйте пудинг на смак, по необхідності додайте цукру або солі.

Крок - 5
06

Готовий пудинг розкладіть по формах або тарілках, дайте охолонути до кімнатної температури. Потім накрийте його харчовою плівкою і відправте в холодильник хвилин на 30.

Крок - 6
07

Перед подачею посипте пудинг рисовий меленою корицею, а можна ще дрібно натертим шоколадом або кокосовою стружкою. Також можете зверху насипати на пудинг кілька ложок цукрового піску і підсмажити його кулінарним пальником. На поверхні рису утвориться золота карамельна скоринка. Смачного.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Салат з селери - покроковий рецепт, фото 1 Салат з селери 30 2 2 з 5 - детальніше -
Качка тушкована з капустою - покроковий рецепт, фото 1 Качка тушкована з капустою 160 3 3 з 5 - детальніше -
Хумус по-домашньому - покроковий рецепт, фото 1 Хумус по-домашньому 25 1 2 з 5 - детальніше -
Риба, тушкована в майонезі - покроковий рецепт, фото 1 Риба, тушкована в майонезі 50 3 3 з 5 - детальніше -