Укр
Рус
Пудинг Десерти Італійська кухня

Пудинг чіа

( 4.8182 4 511 11 оцінок)

1549 - переглядів
45 хвилин порцій - 2 складність - 3 з 5
Пудинг чіа - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

опис

Напевно зі мною погодяться багато хто, що останнім часом все частіше і частіше в кондитерських виробах використовуються всілякі новомодні добавки. Серед них і насіння чіа, про корисність яких знають не всі. А виявляється чіа містять стільки вітамінів і амінокислот, що можуть легко дати фору таким продуктам як червона риба або молоко. Ось саме тому цей продукт широко застосовується в кулінарії, зокрема в приготуванні десертів. Чудовим прикладом є пудинг чіа, який дуже навіть легко може конкурувати з будь- якою кашею на сніданок або полуденок.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Пудинг чіа" (на 100 грам)

  • Білки1.7 гр.
  • Жири9.8 гр.
  • Вуглеводи10.3 гр.
  • Калорії144 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

В основі будь-якго пудингу - з'єднання насіння чіа і будь-якого виду молока, до речі, найкраще кокосового або мигдального. Відразу не панікуйте, адже якщо не захочеться готувати такий продукт вдома, його легко можна придбати в супермаркеті. А щоб кокосове молоко не було надто жирним можна розбавити його теплою водою. Спочатку будемо робити пудинг піна колада. Для цього в глибоку миску засипаємо насіння чіа і додаємо кокосовий цукор.

Крок - 1
02

Потім кидаємо нарізаний кубиками ананас, можна брати як свіжий, так і консервований. Після цього посипаємо вміст тертим кокосом і поливаємо ванільно-мигдальним молоком, а потім доливаємо кокосове молоко. Кулінарною лопаткою все добре перемішуємо і відправляємо в холодильник.

Крок - 2
03

Насіння чіа при змішуванні з рідиною вбирають її, розбухають і збільшуються в кілька разів, а постоявши ніч в холодильнику, утворюються в ніжний пудинг-желе.

Крок - 3
04

Готовий десерт прикрашаємо часточками ананаса, посипаємо кокосовою стружкою і листочком м'яти.

Крок - 4
05

Практично таким же чином готуємо другий варіант пудингу, що відрізняється хіба що фруктовою добавкою, а саме малиновою. У глибоку миску засипаємо чисту свіжу малину і розминаємо за допомогою вилки. Потім засипаємо туди какао-порошок і виливаємо кленовий сироп.

Крок - 5
06

Після цього заливаємо вміст миски мигдальним молоком і перемішуємо всі інгредієнти, накриваємо і ставимо в холодильник. Витримуємо наш десерт в холодильнику не менше 2 годин. По закінченню цього часу перекладаємо пудинг в красиву вазу і прикрасимо ягодами малини і свіжою зеленню м'яти.

Крок - 6
07

Ну і нарешті, пудинг чіа з лимоном. У мисці середнього розміру з'єднуємо насіння чіа з йогуртом. Потім тремо цедру лайма і видавлюємо з нього сік. Додаємо кленовий сироп і доливаємо мигдальне молоко.

Крок - 7
08

Перемішуємо таким же чином, як і попередні і теж ставимо в холодильник. Готовий пудинг прикрашаємо часточкою лайма і подаємо з крекером Грем. Пробуйте всі комбінації і балуйте себе незвичайним, екзотичним і цікавим десертом.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Рататуй по-французьки - покроковий рецепт, фото 1 Рататуй по-французьки 60 6 3 з 5 - детальніше -
Стейк з лосося в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Стейк з лосося в духовці 35 1 3 з 5 - детальніше -
Борщ з яловичиною - покроковий рецепт, фото 1 Борщ з яловичиною 70 5 3 з 5 - детальніше -
Тріска по-китайськи - покроковий рецепт, фото 1 Тріска по-китайськи 40 3 3 з 5 - детальніше -