Піца - це страва, яка не має конкурентів і завжди займає лідерські позиції у всіх рейтингах. Це прекрасний варіант сімейної вечері, частування для гостей за святковим столом або під час посиденьок з друзями, а діти від цієї смакоти зовсім без розуму. У домашніх умовах піцу приготувати теж цілком можливо. Головне завдання - замісити гарне тісто. Саме від тіста залежить, якою буде ваша піца, чи зручно її буде їсти, смачною вона буде і наскільки приємним буде її основа. Але саме це завдання і є найскладнішим для багатьох господинь. Ми розповімо, як просто приготувати пишне тісто для піци, щоб ця страва вийшла дійсно смачною, ніжною і апетитною.
Насправді замісити пишне тісто для піци дуже просто й невигадливо. Чомусь при виконанні цього кроку найчастіше виникають труднощі різного характеру, але в основному це стосується того, що не всі дотримуються пропорцій. Саме від того, наскільки правильно ви поєднуєте інгредієнти і залежить успіх цієї справи, тому на цей важливий момент потрібно звернути особливу увагу. В іншому приготування пишного тіста для піци - звичайна справа. Отже, почнемо з приготування так званої опари. Для цього в окрему ємність висипаємо активні дріжджі, заливаємо пів склянкою води. Бажано, щоб вода була теплою, в такому середовищі дріжджі починають активніше і швидше працювати.
Дуже важливо, щоб вода не була гарячою, інакше результату не буде. Також роботі дріжджів сприяє цукор. Тому в ємність з водою і дріжджами додаємо також і його. Гарненько все перемішавши між собою, залишаємо вміст хвилин на десять. За цей час обсяг збільшитися приблизно в півтора рази. Опара готова.
Тепер в глибоку миску висипаємо борошно, яке потрібно попередньо просіяти. Також сюди додаємо сіль, ложку оливкової олії. Потім переливаємо дріжджову суміш і додаємо воду.
Після цього починаємо вимішувати тісто спочатку ложкою або лопаткою, а коли ложкою це робити буде вже незручно, перекладаємо тісто на поверхню і починаємо вимішувати його руками. Звичайно ж поверхню посипаємо борошном, щоб тісто не прилипало. Акуратно вимішуємо тісто, при необхідності підсипаючи потроху борошна. Не поспішайте завершити цей процес, приділіть йому вашу увагу і час, щоб отримати бажаний результат. За підсумком у нас повинно вийти м'яке, ніжне, негусте, але і зовсім нерідке тісто, яке дуже м'яке, не липне до рук і відмінно тримає форму.
Добре вимісивши тісто відправляємо назад в миску, попередньо посипавши її борошном. Потім накриваємо харчовою плівкою або кухонним рушником і залишаємо на півгодини, щоб дійти. За цей час тісто збільшується в об'ємі рази в півтора-два. Знову викладаємо його на поверхню, трохи підбиваємо руками і ділимо на чотири частини.
Після цього кожну частину скачуємо в кульку і викладаємо на посипану борошном дерев'яну дошку. Ще через півгодини ці кульки виростуть в два рази, перетворившись в чудову основу для піци. Тепер кожну з цих частин акуратно розтягуємо руками, надаючи круглу форму. Це і є готова основа для піци. Таке пишне тісто для піци робиться насправді просто і все, що від вас вимагається, це час і уважність. Зате потім ваша піца на такому чудовому тісті вийде просто незрівнянною.
Випадкові рецепти