Ніхто не стане сперечатися про те, що каші - це без сумнівів найкорисніша складова раціону. Яскравим представником цієї категорії страв є пшенична каша. Вона містить в собі величезну кількість корисних вітамінів і мінералів, при цьому має низький глікемічний індекс, тому пшенична каша - ідеальний варіант для дитячого або дієтичного меню. Багато хто вважає, що каша - це просте страва, приготована простим способом і не представляє собою якийсь видатний кулінарний витвір. Ми пропонуємо вам чудовий рецепт, за яким ви приготуєте пшеничну кашу неймовірно смачною і ароматною, і ваші домочадці будуть просто в захваті.
Даний рецепт приготування пшеничної каші передбачає отримати в результаті дуже смачну страву, яка точно сподобається абсолютно всім членам вашої родини, адже каша вийде ароматною, ніжною, з неймовірним ароматом і просто супер солодким смаком. Для цього потрібно трохи витратитися, але погодьтеся, іноді ж можна побалувати близьких смакотою. Починаємо з того, що пшеничну крупу ретельно промиваємо, поки вода після неї не буде прозорою. Потім рекомендуємо залити крупу звичайною водою і залишити на кілька годин, а краще всього на ніч. Якщо ви хочете приготувати кашу на вечерю, тоді можна замочити крупу зранку.
Важливо відзначити, що після замочування, воду з крупи краще злити, а крупу ще раз промити. За цей час крупа розбухне, і каша вийде більш ніжною, та й приготується набагато швидше. Отже, тепер почнемо приготування найбільшої каші. Для цього в каструлю наливаємо трохи молока. Молоко звичайно ж має бути свіжим, інакше воно просто згорнеться.
Також пропонуємо вам додати згущене молоко відомого бренду «Гвоздика» торгової марки «Nestle». Це молоко негусте, просто має концентрований смак і відрізняється за кольором від звичайного молока. На вказану кількість крупи потрібно використовувати кілька банок такого молока.
Ставимо каструлю на вогонь, відразу ж викладаємо пшеничну крупу, а також додаємо палички кориці. Періодично помішуємо вміст, а через кілька хвилин додаємо кокосове молоко, потім вливаємо ванільний екстракт і продовжуємо готувати кашу на невеликому вогні.
Хвилин через 10 додаємо решту молока і готуємо в такому режимі нашу кашу далі. Для цього нам буде потрібно ще близько 15 хвилин.
Тепер засипаємо в каструлю цукор і вливаємо банку згущеного молока. Якщо ви любите менш солодке, тоді можна зменшити кількість цукру. Тепер готуємо кашу ще хвилин 10. За цей час каша помітно загусне.
Розливаємо нашу страву по тарілках. Зверху можна посипати меленою корицею або какао. Пшенична каша виходить ніжною, негустою, володіє неймовірним ароматом і відмінним смаком. Таке лакомство надовго запам'ятається вашим домочадцям і спростує переконання, що каші - це нудно.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти