Укр
Рус
Каші Другі страви Українська кухня

Пшенична каша

( 4.9000 4 540 40 оцінок)

3870 - переглядів
25 хвилин порцій - 4 складність - 2 з 5
Пшенична каша - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Дієта: Корисне харчування

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Для матусь та дітей: Для вагітних

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Ніхто не стане сперечатися про те, що каші - це без сумнівів найкорисніша складова раціону. Яскравим представником цієї категорії страв є пшенична каша. Вона містить в собі величезну кількість корисних вітамінів і мінералів, при цьому має низький глікемічний індекс, тому пшенична каша - ідеальний варіант для дитячого або дієтичного меню. Багато хто вважає, що каша - це просте страва, приготована простим способом і не представляє собою якийсь видатний кулінарний витвір. Ми пропонуємо вам чудовий рецепт, за яким ви приготуєте пшеничну кашу неймовірно смачною і ароматною, і ваші домочадці будуть просто в захваті.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Пшенична каша" (на 100 грам)

  • Білки5.5 гр.
  • Жири7.8 гр.
  • Вуглеводи43.7 гр.
  • Калорії271 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Даний рецепт приготування пшеничної каші передбачає отримати в результаті дуже смачну страву, яка точно сподобається абсолютно всім членам вашої родини, адже каша вийде ароматною, ніжною, з неймовірним ароматом і просто супер солодким смаком. Для цього потрібно трохи витратитися, але погодьтеся, іноді ж можна побалувати близьких смакотою. Починаємо з того, що пшеничну крупу ретельно промиваємо, поки вода після неї не буде прозорою. Потім рекомендуємо залити крупу звичайною водою і залишити на кілька годин, а краще всього на ніч. Якщо ви хочете приготувати кашу на вечерю, тоді можна замочити крупу зранку.

Крок - 1
02

Важливо відзначити, що після замочування, воду з крупи краще злити, а крупу ще раз промити. За цей час крупа розбухне, і каша вийде більш ніжною, та й приготується набагато швидше. Отже, тепер почнемо приготування найбільшої каші. Для цього в каструлю наливаємо трохи молока. Молоко звичайно ж має бути свіжим, інакше воно просто згорнеться.

Крок - 2
03

Також пропонуємо вам додати згущене молоко відомого бренду «Гвоздика» торгової марки «Nestle». Це молоко негусте, просто має концентрований смак і відрізняється за кольором від звичайного молока. На вказану кількість крупи потрібно використовувати кілька банок такого молока.

Крок - 3
04

Ставимо каструлю на вогонь, відразу ж викладаємо пшеничну крупу, а також додаємо палички кориці. Періодично помішуємо вміст, а через кілька хвилин додаємо кокосове молоко, потім вливаємо ванільний екстракт і продовжуємо готувати кашу на невеликому вогні.

Крок - 4
05

Хвилин через 10 додаємо решту молока і готуємо в такому режимі нашу кашу далі. Для цього нам буде потрібно ще близько 15 хвилин.

Крок - 5
06

Тепер засипаємо в каструлю цукор і вливаємо банку згущеного молока. Якщо ви любите менш солодке, тоді можна зменшити кількість цукру. Тепер готуємо кашу ще хвилин 10. За цей час каша помітно загусне.

Крок - 6
07

Розливаємо нашу страву по тарілках. Зверху можна посипати меленою корицею або какао. Пшенична каша виходить ніжною, негустою, володіє неймовірним ароматом і відмінним смаком. Таке лакомство надовго запам'ятається вашим домочадцям і спростує переконання, що каші - це нудно.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Картопля з м’ясом по-радянськи - покроковий рецепт, фото 1 Картопля з м’ясом по-радянськи 55 3 3 з 5 - детальніше -
Гірчиця - покроковий рецепт, фото 1 Гірчиця 30 1 2 з 5 - детальніше -
Спагеті з сосисками - покроковий рецепт, фото 1 Спагеті з сосисками 40 5 2 з 5 - детальніше -
Буріто з квасолею - покроковий рецепт, фото 1 Буріто з квасолею 50 6 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Борщ з фрикадельками - покроковий рецепт, фото 1 Борщ з фрикадельками 100 5 3 з 5 - детальніше -
 Швидкий шашлик на сковороді - покроковий рецепт, фото 1 Швидкий шашлик на сковороді 50 6 3 з 5 - детальніше -
Локшина з грибами - покроковий рецепт, фото 1 Локшина з грибами 45 6 3 з 5 - детальніше -
Жульєн на сковороді - покроковий рецепт, фото 1 Жульєн на сковороді 60 5 3 з 5 - детальніше -