Пшоно дуже корисне для здоров'я, воно, мабуть, сама здорова з усіх круп, тому його слід вживати не рідше двох разів на тиждень. Його можна використовувати по-різному - починаючи від гарнірів, до салатів, солодощів або коктейлів. Мабуть, якщо приготувати погано, у нього може бути неприємна гіркота тому якщо ви вже готуєте, варто приготувати пшоно так, щоб воно було смачним. Тому сьогодні простий, смачний і корисний варіанти приготування пшоняної каші на воді.
Для початку відміряйте необхідну кількість крупи і промийте її в теплій воді. Потім займіться смаженою версією пшеничної каші.
Для цього розігрійте суху сковороду або каструлю, в якій будете готувати крупу. Засипте промиту і просушену крупу в дуже розігріту сковороду. Смажте крупу, помішуючи, протягом декількох хвилин (3-5 хвилин), поки вона не почне пахнути приємно. Ви повинні часто помішувати, щоб не спалити крупу.
Пересипте смажене пшоно в каструлю, залийте гарячою водою, розмішайте і промийте через сито. Помістіть крупу на сито і дуже ретельно (дуже обережно) промийте в холодній воді. Ви також можете помістити її в миску або горщик і промити кілька разів, міняючи воду. Потім злийте цю добре промиту крупу на сито, перекладіть в каструлю і залийте окропом.
Налийте киплячу воду в ретельно висушену крупу (в співвідношенні 1: 2), не соліть рідину для приготування, змішайте все і доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь, накрийте ємність і готуйте на мінімально можливому вогні протягом 15 хвилин. Протягом цього часу підійміть кришку і далі, не заглядаючи в крупу (тобто найменший вогонь, весь час накрите) готуйте 15 хвилин. Після закінчення цього часу вимкніть вогонь і, не піднімаючи кришку, залиште її закритою ще на 5-10 хвилин.
І тільки тоді ви можете подивитися на крупу. Тепер приправте її сіллю і рослинною або оливковою олією і обережно перемішайте вилкою, розподіляючи добавки в крупі.
Подавайте пшеничну кашу на воді класично - для м'яса, овочів або з соусом. Додайте її до салату, в суп, з молоком і навіть як десерт з додаванням фруктів. Ця каша дуже універсальна, смачна і, перш за все, корисна для здоров'я. Пшоно також можна приготувати в воді, змішаної навпіл з молоком - тоді воно набуває більш тонкий смак. Смачного.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти