Укр
Рус
Каші Другі страви Українська кухня

Пшоняна каша на воді

( 4.7500 4 532 32 оцінки)

3611 - переглядів
30 хвилин порцій - 4 складність - 2 з 5
Пшоняна каша на воді - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Дієта: Спортивне харчування

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Для матусь та дітей: Для вагітних

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Пшоно дуже корисне для здоров'я, воно, мабуть, сама здорова з усіх круп, тому його слід вживати не рідше двох разів на тиждень. Його можна використовувати по-різному - починаючи від гарнірів, до салатів, солодощів або коктейлів. Мабуть, якщо приготувати погано, у нього може бути неприємна гіркота тому якщо ви вже готуєте, варто приготувати пшоно так, щоб воно було смачним. Тому сьогодні простий, смачний і корисний варіанти приготування пшоняної каші на воді.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Пшоняна каша на воді" (на 100 грам)

  • Білки3.9 гр.
  • Жири4.1 гр.
  • Вуглеводи22.2 гр.
  • Калорії141 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку відміряйте необхідну кількість крупи і промийте її в теплій воді. Потім займіться смаженою версією пшеничної каші.

Крок - 1
02

Для цього розігрійте суху сковороду або каструлю, в якій будете готувати крупу. Засипте промиту і просушену крупу в дуже розігріту сковороду. Смажте крупу, помішуючи, протягом декількох хвилин (3-5 хвилин), поки вона не почне пахнути приємно. Ви повинні часто помішувати, щоб не спалити крупу.

Крок - 2
03

Пересипте смажене пшоно в каструлю, залийте гарячою водою, розмішайте і промийте через сито. Помістіть крупу на сито і дуже ретельно (дуже обережно) промийте в холодній воді. Ви також можете помістити її в миску або горщик і промити кілька разів, міняючи воду. Потім злийте цю добре промиту крупу на сито, перекладіть в каструлю і залийте окропом.

Крок - 3
04

Налийте киплячу воду в ретельно висушену крупу (в співвідношенні 1: 2), не соліть рідину для приготування, змішайте все і доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь, накрийте ємність і готуйте на мінімально можливому вогні протягом 15 хвилин. Протягом цього часу підійміть кришку і далі, не заглядаючи в крупу (тобто найменший вогонь, весь час накрите) готуйте 15 хвилин. Після закінчення цього часу вимкніть вогонь і, не піднімаючи кришку, залиште її закритою ще на 5-10 хвилин.

Крок - 4
05

І тільки тоді ви можете подивитися на крупу. Тепер приправте її сіллю і рослинною або оливковою олією і обережно перемішайте вилкою, розподіляючи добавки в крупі.

Крок - 5
06

Подавайте пшеничну кашу на воді класично - для м'яса, овочів або з соусом. Додайте її до салату, в суп, з молоком і навіть як десерт з додаванням фруктів. Ця каша дуже універсальна, смачна і, перш за все, корисна для здоров'я. Пшоно також можна приготувати в воді, змішаної навпіл з молоком - тоді воно набуває більш тонкий смак. Смачного.

Крок - 6

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Кукурудзяна каша - покроковий рецепт, фото 1 Кукурудзяна каша 30 5 2 з 5 - детальніше -
Цукерки Ферреро - покроковий рецепт, фото 1 Цукерки Ферреро 40 1 4 з 5 - детальніше -
Різотто з овочами - покроковий рецепт, фото 1 Різотто з овочами 40 4 4 з 5 - детальніше -
Яєчня в хлібі - покроковий рецепт, фото 1 Яєчня в хлібі 30 3 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Стейк з курки - покроковий рецепт, фото 1 Стейк з курки 50 3 3 з 5 - детальніше -
Пишна запіканка з сиру - покроковий рецепт, фото 1 Пишна запіканка з сиру 75 4 3 з 5 - детальніше -
Булочки з шинкою і сиром - покроковий рецепт, фото 1 Булочки з шинкою і сиром 160 3 3 з 5 - детальніше -
Торт "Тірамісу" - покроковий рецепт, фото 1 Торт "Тірамісу" 70 5 3 з 5 - детальніше -