Сьогодні запрошуємо вас на найпростіший у світі або хоча б один з дійсно простих пряників. Скибочка пряника дуже смачна, м'яка, пахне приголомшливо і має чудовий аромат. Віпечка ідеально підходить для свят (цей пряний запах і злегка медовий післясмак нагадує в основному напередодні Різдва), а також для всіх ярмарків в школу або дитячий сад.
Засипте частину цукру в каструлю і карамелізуйте до коричневого кольору. Перемішайте один або два рази, але краще намагайтеся не рухати його, просто дайте йому розтанути на слабкому вогні до темної, міцної карамелі.
Коли цукор буде закарамелізований, налийте в нього воду - обережно, тому що вона, безумовно, бризкає, а карамель гаряча. Потім додайте в каструлю мед, засипте залишок цукру і залийте молоко. Перемішайте все і варіть - карамель знизу повинна розчинитися.
Зніміть каструлю з вогню і до ще дуже теплого вмісту додайте вершкове масло і спеції. Ретельно перемішайте всі і відставте, поки масло не розчиниться.
У чашу кухонного комбайна засипте просіяне борошно, соду і сіль, і ретельно перемішайте - бажано вінчиком. Налийте в борошно, раніше підготовлену рідку суміш і замісіть все в тісто.
Замішане тісто повинно вийти м'яке, але компактне і досить жорстке, воно не прилипає до рук. Покладіть тісто в миску, накрийте кухонним рушником і залиште стояти як мінімум на 3 години в прохолодному місці (якщо у вас немає часу, воно може стояти довше, в тому числі і всю ніч).
Розігрійте духовку до 170 градусів і перенесіть тісто на покриту борошном дошку. Через кілька годин тісто стане більш жорстким, не надто прилипає, але все одно залишиться м'яким і густим, жирним і в такій формі не відповідає для замішування. Тому дошку, руки і тісто необхідно обсипати борошном і при необхідності час від часу обсипати ним. Розділіть тісто на кілька частин і сформуйте поздовжні рулетики з кожної, злегка розгладьте і розріжте їх на більш дрібні шматочки.
Викладіть ці шматочки тіста на деко, застелене папером (не обов'язково). Надішліть деко з майбутніми пряниками в духовку, попередньо нагріту до 170 градусів. Випікайте на двох рівнях в функції нагріву і спаду протягом приблизно 20 хвилин. Запечені пряники залиште для охолодження.
Ви можете подавати випічку як ви хочете: в чистому вигляді, а також використовувати для прикраси цукровий сироп. Можна так само приготувати глазур. Для цього додайте оливкову олію (або мигдальне масло) і гаряче молоко до цукрової пудри. Додавайте молоко поступово, ложка за ложкою і, змішуючи, оцінюйте консистенцію - вона повинна бути рідшою, ніж зазвичай.
Вилийте підготовлену глазур в миску з пряниками і ретельно перемішайте (наприклад, двома столовими ложками), розподіліть глазур по шматочках, потім викладіть на деко, вистелене папером для випічки, і залиште до застиванія.Такий пряник легко зберігається в контейнерах з кришкою (в банках, коробках). Випічка може довго лежати, тому що, як і будь-який пряник, цей: чим довше він залишається, тим краще.
Випадкові рецепти