Укр
Рус
Пряники Випічка Російська кухня

Пряник

( 4.8571 4 514 14 оцінок)

3949 - переглядів
50 хвилин порцій - 5 складність - 3 з 5
Пряник - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Сьогодні запрошуємо вас на найпростіший у світі або хоча б один з дійсно простих пряників. Скибочка пряника дуже смачна, м'яка, пахне приголомшливо і має чудовий аромат. Віпечка ідеально підходить для свят (цей пряний запах і злегка медовий післясмак нагадує в основному напередодні Різдва), а також для всіх ярмарків в школу або дитячий сад.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Пряник " (на 100 грам)

  • Білки4 гр.
  • Жири3.5 гр.
  • Вуглеводи57.9 гр.
  • Калорії282 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Засипте частину цукру в каструлю і карамелізуйте до коричневого кольору. Перемішайте один або два рази, але краще намагайтеся не рухати його, просто дайте йому розтанути на слабкому вогні до темної, міцної карамелі.

Крок - 1
02

Коли цукор буде закарамелізований, налийте в нього воду - обережно, тому що вона, безумовно, бризкає, а карамель гаряча. Потім додайте в каструлю мед, засипте залишок цукру і залийте молоко. Перемішайте все і варіть - карамель знизу повинна розчинитися.

Крок - 2
03

Зніміть каструлю з вогню і до ще дуже теплого вмісту додайте вершкове масло і спеції. Ретельно перемішайте всі і відставте, поки масло не розчиниться.

Крок - 3
04

У чашу кухонного комбайна засипте просіяне борошно, соду і сіль, і ретельно перемішайте - бажано вінчиком. Налийте в борошно, раніше підготовлену рідку суміш і замісіть все в тісто.

Крок - 4
05

Замішане тісто повинно вийти м'яке, але компактне і досить жорстке, воно не прилипає до рук. Покладіть тісто в миску, накрийте кухонним рушником і залиште стояти як мінімум на 3 години в прохолодному місці (якщо у вас немає часу, воно може стояти довше, в тому числі і всю ніч).

Крок - 5
06

Розігрійте духовку до 170 градусів і перенесіть тісто на покриту борошном дошку. Через кілька годин тісто стане більш жорстким, не надто прилипає, але все одно залишиться м'яким і густим, жирним і в такій формі не відповідає для замішування. Тому дошку, руки і тісто необхідно обсипати борошном і при необхідності час від часу обсипати ним. Розділіть тісто на кілька частин і сформуйте поздовжні рулетики з кожної, злегка розгладьте і розріжте їх на більш дрібні шматочки.

Крок - 6
07

Викладіть ці шматочки тіста на деко, застелене папером (не обов'язково). Надішліть деко з майбутніми пряниками в духовку, попередньо нагріту до 170 градусів. Випікайте на двох рівнях в функції нагріву і спаду протягом приблизно 20 хвилин. Запечені пряники залиште для охолодження.

Крок - 7
08

Ви можете подавати випічку як ви хочете: в чистому вигляді, а також використовувати для прикраси цукровий сироп. Можна так само приготувати глазур. Для цього додайте оливкову олію (або мигдальне масло) і гаряче молоко до цукрової пудри. Додавайте молоко поступово, ложка за ложкою і, змішуючи, оцінюйте консистенцію - вона повинна бути рідшою, ніж зазвичай.

Крок - 8
09

Вилийте підготовлену глазур в миску з пряниками і ретельно перемішайте (наприклад, двома столовими ложками), розподіліть глазур по шматочках, потім викладіть на деко, вистелене папером для випічки, і залиште до застиванія.Такий пряник легко зберігається в контейнерах з кришкою (в банках, коробках). Випічка може довго лежати, тому що, як і будь-який пряник, цей: чим довше він залишається, тим краще.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Лаваш в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Лаваш в духовці 60 1 3 з 5 - детальніше -
Тістечко «Макарон» (Мacaron) - покроковий рецепт, фото 1 Тістечко «Макарон» (Мacaron) 60 3 2 з 5 - детальніше -
Цибулеві кільця з сиром в клярі - покроковий рецепт, фото 1 Цибулеві кільця з сиром в клярі 40 3 2 з 5 - детальніше -