Укр
Рус
Морозиво Десерти Російська кухня

Простий рецепт морозива

( 4.6429 4 514 14 оцінок)

1649 - переглядів
45 хвилин порцій - 2 складність - 3 з 5
Простий рецепт морозива - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Морозиво - це без сумніву найпопулярніший десерт в світових рейтингах. Таке лакомство не втрачає своєї актуальності круглий рік і завжди відмінно сприймається. Це по-справжньому універсальний десерт, адже його люблять як діти, так і дорослі, а завдяки величезному асортименту морозиво також підходить і любителям смачно поласувати, і тим, хто пильно стежить за фігурою. Рекомендуємо вам спробувати простий рецепт морозива в домашніх умовах. Приготоване з натуральних продуктів та ще й своїми руками - таке морозиво стане просто справжнім кондитерським подарунком для ваших домочадців і гостей.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Простий рецепт морозива" (на 100 грам)

  • Білки5.8 гр.
  • Жири20 гр.
  • Вуглеводи39.8 гр.
  • Калорії364 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Немає нічого простішого, ніж в магазині або кафешці вибрати собі морозиво і за хвилину вже насолоджуватися улюбленим смаком. Але вдома приготувати морозиво теж не займе у вас багато часу. Крім того, готується воно з натуральних продуктів, без додавання стабілізаторів, добавок або ароматизаторів. Ну і плюс сам факт, що ця смакота приготована своїми руками, каже сам за себе. Для приготування морозива у цьому простому рецепті нам потрібно спочатку натерти плитку темного шоколаду на крупній тертці або подрібнити його ножем.

Крок - 1
02

Потім ємність з шоколадом ставимо на водяну баню, щоб він розтопився. Помішуємо шоколад лопаткою, допомагаючи йому швидше придбати потрібну консистенцію.

Крок - 2
03

Коли шоколад повністю розтане, знімаємо його з водяної бані і додаємо згущене молоко, а також висипаємо какао порошок і гарненько збиваємо все це віночком, щоб вийшла однорідна маса.

Крок - 3
04

Відставляємо її поки в сторону, а самі займемося другою частиною приготування. У ємність виливаємо вершки. Вони повинні бути жирні. Тепер їх потрібно збити міксером. Вершки повинні збільшитися в обсязі в кілька разів і перетворитися в пишну повітряну масу.

Крок - 4
05

У неї ми додаємо нашу шоколадну суміш і спочатку перемішуємо лопаткою до однорідності, а потім збиваємо міксером. У нас виходить красива і дуже ароматна маса. Це і є наше майбутнє морозиво.

Крок - 5
06

В кінці додамо кондитерський шоколад, який продається в гранулах, ще раз все перемішаємо лопаткою. Тепер беремо форму для морозива або будь-яку одному ємність і викладаємо в неї всю нашу смачну масу.

Крок - 6
07

Акуратно розрівнюємо її лопаткою, зверху накриваємо ємність харчовою плівкою, а потім відправляємо в морозилку на 6 годин. По закінченню зазначеного часу можна діставати форму з холодильника - морозиво вже застигло і готово до вживання.

Крок - 7
08

Якщо у вас є спеціальна ложка для морозива, формуйте з її допомогою красивої кульки і швидше пригощайте цими ласощами своїх домочадців. За допомогою цього простого рецепту у нас виходить надзвичайно смачне шоколадне морозиво, яке набагато корисніше магазинного і гідно конкурує з ним за смаковими якостями.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Юшка в мультиварці - покроковий рецепт, фото 1 Юшка в мультиварці 35 4 3 з 5 - детальніше -
Брауні - покроковий рецепт, фото 1 Брауні 60 4 3 з 5 - детальніше -
Торт з курячої печінки - покроковий рецепт, фото 1 Торт з курячої печінки 65 5 3 з 5 - детальніше -
Запечений короп в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Запечений короп в духовці 45 2 3 з 5 - детальніше -