Укр
Рус
Маршмеллоу Десерти Російська кухня

Простий рецепт маршмеллоу

( 4.9000 4 510 10 оцінок)
993 - переглядів
50 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Простий рецепт маршмеллоу - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Зараз стало дуже модним на всілякі заморські назви як кулінарних, так і кондитерських виробів, які практично загатили прилавки наших магазинів. Серед них і прекрасний десерт - маршмеллоу, який непомітно проник у наше життя не дуже давно, хоча свою популярність в США завоював давно. І сьогодні різновид цієї солодощі, чимось схожої на зефір, заповнили полки гіпермаркетів, зводячи з розуму молодь і дітей, але десерт, приготований в домашніх умовах, може затьмарити навіть магазинні вироби. Тому хочу запропонувати простий рецепт маршмеллоу, повірте, якщо у вас вийде, станете зіркою на власній кухні.

Інгредієнти

  • Барвник за смаком
  • Крохмаль 1 скл.
  • Масло рослинне 2 ст.л
  • Екстракт ванілі 1 1/2 ч.л
  • Глюкоза 1/2 скл.
  • Кукурудзяний сироп 1/2 скл.
  • Сіль 1/4 ч.л
  • Цукор 2 скл.
  • Вода 1 скл.
  • Желатин 3 ст.л
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Навіть якщо раптом з першого разу у вас не вийде десерт ідеальним, не впадайте у відчай, все приходить з досвідом, і результат все одно вас порадує. Перш за все, приготуємо форму для тортів. За допомогою кулінарного пензлика змащуємо її трохи рослинним маслом і застилаємо фольгою так, щоб накрити не тільки дно, але і стінки форми. Потім посипаємо фольгу кукурудзяним крохмалем і залишаємо в сторону.

Крок - 1
02

Тепер займемося безпосередньо процесом готування. У глибоку миску наливаємо воду і засипаємо порошок желатину, до речі, найкраще взяти хала, що завжди написано на упаковці. Ми залишаємо желатин для набухання, а самі тим часом починаємо готувати цукровий сироп.

Крок - 2
03

Для цього ставимо на плиту глибоку сковорідку, наливаємо воду і засипаємо цукор. Включаємо слабкий вогонь, а в сковорідку додаємо трохи солі і вливаємо кукурудзяний сироп. Після цього вливаємо сироп глюкози і трохи ванильної есенції. Ми залишаємо вміст сковорідки до закипання і кип'ятимо, періодично всколихуючи сковороду, до моменту, поки цукор повністю розчиниться і перетвориться в сироп, золотисто-коричневого кольору.

Крок - 3
04

Тепер збиваємо міксером набряклий желатин до стану грудочок і починаємо поступово вливати приготований цукровий сироп, не припиняючи процес збивання.

Крок - 4
05

Коли маса досить загусне, додаємо буквально краплю харчового барвника червоного кольору і ще трохи збиваємо, щоб барвник розчинився і маса для маршмеллоу стала пишною і красивого ніжно-рожевого кольору.

Крок - 5
06

Приготовану масу переливаємо в приготовлену заздалегідь форму, розправляємо рівномірно лопаткою по всій поверхні і залишаємо для застигання.

Крок - 6
07

Таким же чином з такою самою кількістю продуктів готуємо другу порцію маршмеллоу тільки без барвника, щоб наші десертні ласощі були різнокольоровими.

Крок - 7
08

Коли приготовлена ​​солодкість досить застигне, посипаємо поверхню обробної дошки кукурудзяним крохмалем і перевертаємо форму з нашими виробами.

Крок - 8
09

Потім акуратно знімаємо фольгу, хоча це займе трохи часу і терпіння. Адже, маршмеллоу по консистенції трохи липкий і тягучий, і фольга може не дуже легко відділятися.

Крок - 9
10

Коли десерт повністю звільниться від фольги, посипаємо зверху просіяним через сито крохмалем і рукою розподіляємо його по всій поверхні.

Крок - 10
11

Потім ножем розрізаємо пласт маршмеллоу на смужки однакового розміру, обвалюємо в крохмаль і нарізаємо квадратиками середнього розміру. Готові солодощі розкладаємо на блюдо, чергуючи рожеві маршмеллоу з білими. Ну, ось і все, такий простий рецепт маршмеллоу допоможе вам здивувати своїх домочадців, а можливо і гостей, відмінним, повітряним лакомством.

Крок - 11

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Апельсиновый маршмеллоу - покроковий рецепт, фото 1 Апельсиновый маршмеллоу 45 3 3 з 5 - детальніше -
Маршмеллоу с какао - покроковий рецепт, фото 1 Маршмеллоу с какао 50 3 3 з 5 - детальніше -
Маршмеллоу на белках - покроковий рецепт, фото 1 Маршмеллоу на белках 45 3 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Окрошка на бульоне - покроковий рецепт, фото 1 Окрошка на бульоне 50 6 2 з 5 - детальніше -
Пхали из баклажанов - покроковий рецепт, фото 1 Пхали из баклажанов 55 4 3 з 5 - детальніше -
Маффины с корицей - покроковий рецепт, фото 1 Маффины с корицей 50 4 3 з 5 - детальніше -
Азербайджанские хинкали - покроковий рецепт, фото 1 Азербайджанские хинкали 65 5 4 з 5 - детальніше -