Сьогодні приготуємо кальмари а ля роману, класичний і традиційний рецепт, в якому розповімо вам декілька хитрощів, щоб кальмари були ніжними і дуже повітряними. Calamares a la Romana - це типова іспанська закуска, яка подається в багатьох барах чи ресторанах.
Щоб кальмар вийшов дуже ніжним, є невелика хитрість: вимочуйте очищені кільця кальмарів в молоці як мінімум на 1 годину перед смаженням. Щоб зробити кальмар повітряним, є ще один трюк: додайте трохи розпушувача в пшеничну муку, якою будете покривати кальмари. Ретельно промивши кільця (вже очищені) кальмара, укладіть їх замочуватися в миску з молоком, поки вони повністю не покриються. Накрийте поліетиленовою плівкою і приберіть в холодильник мінімум за годину до приготування.
Після відповідного замочування добре процідіть кальмари через друшляк і залиште на кілька хвилин.
Помістіть на вогонь маленьку і глибоку каструлю, залийте як мінімум половину рослинним маслом і дайте добре нагрітися. Поки просушіть кільця кальмарів промокальним кухонним папером.
У миску або маленьку і глибоку ємність засипте борошно і розпушувач і добре перемішайте. Далі по черзі умокніть кальмари в борошні так, щоб вони добре просочилися з усіх боків. В іншій мисці збийте свіжі яйця. Перенесіть обмазаний борошном кальмар в яйце і просочіть їм з усіх боків.
Надішліть кальмар в каструлю з маслом, і, щоб переконатися, що воно потрібної температури для смаження, укладіть зубочистку і, якщо вона спливає і пузириться, пора починати смажити морепродукт. Зменшіть вогонь на середню температуру, і введіть кальмари в паніровці.
Зачекайте кілька секунд, щоб додати другу порцію кальмара, щоб температура масла не сильно впала. Ось так і поступіть з усіма кільцями кальмара: спочатку пропустіть їх через муку, потім через яйце і відразу смажте. Переверніть їх і підрум'яньте на свій смак.
У міру обсмажування кальмарів, прибирайте їх на тарілку з промокальним папером. Ось такий простий і швидкий рецепт приготування кальмарів. Подавайте готову закуску гарячою з декількома скибочками лимона і / або майонезним соусом.
Випадкові рецепти