Укр
Рус
Фондан Випічка Італійська кухня

Простий фондан

( 4.8333 4 56 6 оцінок)

1024 - переглядів
50 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Простий фондан - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Фондан - популярна французька випічка, що нагадує всім нам відомий маффін. Якщо ви його правильно запечете, то на виході вийде гарна випічка з рідкою помадкою, якщо ж перепечете, то побачите звичайний кекс. Ми хочемо вам запропонувати рецепт простого фондана, на приготування якого витратиться не більш півгодини.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Простий фондан" (на 100 грам)

  • Білки6.8 гр.
  • Жири15.5 гр.
  • Вуглеводи22.2 гр.
  • Калорії267 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку помістіть невелику каструлю з водою на плиту і доведіть до кипіння. Потім зніміть сотейник з окропом з плити, а поверх встановіть скляну миску, утворіть так звану парову баню.

Крок - 1
02

Потім в цю миску засипте шоколадну стружку і трохи підтале і нарізане дрібними кубиками вершкове масло. Потім за допомогою кухонної лопатки швидко перемішуйте все, до розчинення інгредієнтів і утворення однорідної рідкої маси.

Крок - 2
03

Тепер засипте в миску цукор, і швидко перемішуючи, розчиніть його. Потім залийте в миску до решти інгредієнтів тепле молоко, ще раз все гарненько перемішайте і зніміть миску з парової лазні.

Крок - 3
04

Далі акуратно відокремте жовтки від білків. Білки помістіть в одну ємність, а в іншу миску, трохи більше, помістіть курячі жовтки, а потім розбийте по черзі ще кілька курячих яєць - вже цілком. За допомогою вінчика ретельно збийте яйця з жовтками до однорідної маси.

Крок - 4
05

Далі залийте яєчну масу в миску з раніше підготовленим рідким тістом і знову добре все змішайте. Потім трохи присоліть вміст, додайте в миску просіяне борошно, какао - порошок і знову добре все вимісіть, до об'єднання інгредієнтів.

Крок - 5
06

Тепер засипте в миску розпушувач для тіста, залийте екстракт ванілі або додайте ванільний цукор, а потім ще раз все ретельно перемішайте.

Крок - 6
07

Далі розлийте підготовлене тісто у спеціальні формочки, заповнивши до половини, і відправте в попередньо розігріту духовку до 200 градусів, приблизно на 10 хвилин.

Крок - 7
08

Простий готовий фондан охолодіть, акуратно викладіть на тарілку, прикрасьте гілочкою м'яти і подавайте до столу. При розрізуванні випічки ви повинні побачити, як з красивого фондана випливає апетитна шоколадна помадка - це значить випічка пропеклась правильно.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Смачний гороховий суп - покроковий рецепт, фото 1 Смачний гороховий суп 120 8 4 з 5 - детальніше -
Пісний розсольник - покроковий рецепт, фото 1 Пісний розсольник 45 6 3 з 5 - детальніше -
Рис в томатному соусі - покроковий рецепт, фото 1 Рис в томатному соусі 50 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Лагман - покроковий рецепт, фото 1 Лагман 100 6 4 з 5 - детальніше -
Флорентійський стейк - покроковий рецепт, фото 1 Флорентійський стейк 45 4 3 з 5 - детальніше -