Простий яблучний пиріг - м'який і апетитний десерт до чаю, який легко готується з доступних інгредієнтів. У рецепті використовуються продукти, які завжди під рукою, тому ви в будь-який момент зможете зробити яблучний пиріг, щоб побалувати себе, сім'ю і гостей ароматною випічкою.
Спочатку зробіть тісто для пирога. Просійте в миску борошно (не всю відразу: залиште трохи, щоб підсипати в міру необхідності), додайте розпушувач, вершкове масло і перетріть інгредієнти в крихту.
Вбийте яйця, влийте сметану, всипте цукор і перемішайте до однорідності.
Потроху підсипаючи борошно, гарненько вимісіть тісто. Можливо, борошна знадобиться трохи менше або більше. Орієнтуйтеся по тісту: воно повинно вийти м'яким і еластичним, але не липнути до рук.
Сформуйте з тіста кулю, оберніть харчовою плівкою і відправте на 1 годину в холодильник.
Тим часом приготуйте начинку. Яблука вимийте, очистіть від шкірки і серцевини і подрібніть тонкою соломкою. Викладіть в високу каструлю, всипте цукор і перемішайте для рівномірного розподілу.
Увімкніть середній вогонь і варіть яблука до м'якості. Коли вони дадуть сік, всипте корицю і перемішайте. Вимкніть вогонь і остудіть начинку.
Охолоджене тісто вийміть з холодильника і розділіть навпіл. Кожну половинку розкачайте в пласт за розміром дека.
Змастіть деко вершковим маслом і за допомогою качалки викладіть на нього перший шар тіста, сформувавши бортики. Рівномірно покрийте його яблучною начинкою.
Накрийте зверху другим шаром і защипніть краї. Наколіть тісто виделкою в декількох місцях, щоб при випіканні виходив пар. Надішліть деко в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
Готову випічку вийміть з духовки, дайте постояти 10 хвилин, а потім наріжте порційними шматочками. Простий яблучний пиріг виходить смачним і ароматним. Присипте його зверху цукровою пудрою і подавайте до чаю. Смачного!
Випадкові рецепти