Прості сирники — популярна і напрочуд смачна страва, яку у нас їдять на сніданок, обід та вечерю. Популярність сирників пов'язана з тим, що вони легко і швидко виготовляються з доступних продуктів і при цьому подобаються практично всім, навіть іноземцям. Кожна господиня має власний спосіб приготування сирників. Пропонуємо один з найвдаліших домашніх рецептів, за яким сирники виходять пишними, ніжними та дуже соковитими.
Сир викладіть у миску. Додайте яйця та жовтки. Їхня кількість залежить від вологості сиру. Чим він сухіший, тим більше знадобиться яєць. Врахуйте, що білок робить тісто гумовим, тому його потрібно класти менше, щоб сирники вийшли соковитіше.
Всипте в сирно-яєчну суміш цукор та сіль. Влийте ванільну есенцію (можна замінити ваніліном або ванільним цукром). Перемішайте інгредієнти до однорідності. Зробити це можна ложкою або виделкою, але краще скористатися товкачем для картоплі, яка розіб'є всі грудочки і зробить гладку і однорідну текстуру.
У масу, що вийшла, просійте борошно і знову ретельно вимішайте.
Додайте в тісто вимиті в теплій воді родзинки і перемішайте для рівномірного розподілу.
Припиліть робочу поверхню борошном, викладіть тісто і сформуйте ковбаску.
Наріжте її шматочками, надайте їм форму сирників і присипте з усіх боків борошном.
Розігрійте на сковороді вершкове та рослинне масло. Коли вони змішаються, викладіть сирники і смажте на повільному вогні під кришкою, доки низ не зарум'яниться (близько 5 хвилин).
Потім переверніть сирники, знову накрийте кришкою та смажте ще 5 хвилин.
Готові сирники зніміть зі сковороди та викладіть на блюдо. Розкладіть їх по порційним тарілкам і подавайте зі сметаною та варенням. Прості сирники виходять надзвичайно ніжними, м'якими та смачними. Смачного!
Випадкові рецепти