Прості деруни - традиційна страва білоруської кухні. У класичному рецепті вони робляться з картоплі зі спеціями. Іноді додається борошно, а ось яйця в тісто не кладуться. Ми пропонуємо більш цікавий варіант дерунів. У ньому більше інгредієнтів, ніж в класичному рецепті, але страва все одно готується просто і швидко.
Картоплю ретельно вимийте під проточною водою і очистіть від шкірки. Очищену картоплю знову вимийте і висушіть паперовими рушниками.
Молоко вилийте в сотейник і злегка підігрійте. Натріть очищену картоплю на крупній тертці і пересипте в миску.
Туди ж вбийте яйця і перемішайте продукти до однорідності. Посоліть і поперчіть суміш за смаком. Влийте тепле молоко і знову перемішайте.
Наріжте сало (шпиг) дрібними кубиками і половину додайте в картопляне тісто для дерунів.
Залишене сало відправте на сковороду, підсмажте до рум'яності і теж покладіть в тісто.
Поверніть сковороду з розплавленим під час смаження сала жиром на вогонь. Викладайте туди ложкою тісто і смажте деруни на середньому вогні до золотистості з обох сторін.
Готові прості деруни викладайте на тарілку і подавайте до столу зі сметаною і нарізаною свіжою зеленню. Незважаючи на невелику кількість інгредієнтів і легкість готування, такі деруни виходять дуже смачними і ситними. Смачного!
Випадкові рецепти