Настав сезон свіжих овочів, пора побалувати себе і рідних чудовою і ситною стравою - рагу. Просте овочеве рагу приготувати досить легко і головне швидко. Самі інгредієнти можна змінювати за бажанням.
Пора приступати до приготування цієї простогї страви. Для початку очистіть від лушпиння і на обробній дошці наріжте тонкими півкільцями цибулю. Можна використовувати так само червону цибулю, вона до того ж солодша. Відразу відправте її в каструлю.
Потім звільніть від хвостика і насіння болгарський перець, промийте і наріжте його тонкою соломкою. Перчини потрібно вибрати різного кольору, в цьому випадку - це червоний і зелений.
Далі очистіть від нутрощів червоний перець чилі і на обробній дошці наріжте його якомога дрібніше. Всі нарізані перці помістіть в каструлю до подрібненої цибулі.
Надішліть каструлю з овочами на плиту, налийте в неї трохи рослинного або оливкового масла і на слабкому вогні починайте все обсмажувати, ретельно перемішавши.
Потім виберіть молоді цукіні, вимийте їх під проточною водою, зніміть з них шкірку і на обробній дошці наріжте тонкими півкільцями або квадратами (смак від цього не зміниться).
Далі очистіть від лушпиння і ножем дрібно наріжте часник (можна видавити зубчики часнику через чеснокодавку, але прямо в ємність). Потім відправте часник з цукіні в каструлю з іншими овочами і ще раз все добре перемішайте, продовжуючи обсмажувати.
На цьому етапі добре присоліть вміст каструлі і приперчіть чорним меленим перцем. Тепер ретельно змішайте овочі і, накривши кришкою, залиште страву тушкуватися на 25 хвилин, періодично помішуючи.
Потім відкрийте кришку ємності, приправте все прованськими травами або своїми улюбленими спеціями до овочів і залиште овочі потомитися ще хвилин на 10, ще раз все гарненько перемішавши.
Тепер розкладіть просте овочеве рагу в глибокі миски і швидше подавайте до столу з чорним хлібом. Страву можна вживати як в гарячому, так і в холодному вигляді.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти