На цей раз ділимося з вами чудовим рецептом простої шарлотки з яблуками. Це справжнє осіннє частування! М'яка, солодка і така волога консистенція випічки. Сподіваємося, вам сподобається.
Розігрійте молоко високої жирності в мікрохвильовці або на плиті, щоб воно стало теплим. У глибокій мисці змішайте тепле молоко, сухі дріжджі, невелику кількість цукру і попередньо просіяне борошно. Добре перемішайте все, до об'єднання інгредієнтів, накрийте ємність кухонним рушником і залиште приблизно на 20 хвилин.
Відділіть одне з усіх яєць і відкладіть яєчний білок з нього в окремій ємності для подальшого використання. Потім в чашу міксера розбийте курячі яйця і яєчний жовток (раніше відокремлений), додайте цукор і збийте на середній швидкості, до блідого кольору і кремового стану вмісту. Додайте так само у чашу ванільний екстракт і збийте ще кілька секунд.
Потім засипте просіяне борошно, сіль, залийте попередньо розтоплене вершкове масло і дріжджову закваску в суміш з яєць і продовжуйте збивати вміст чаші, до отримання однорідної маси (кілька хвилин).
Накрийте приготовлену масу кухонним рушником і дайте їй піднятися приблизно 2 години.
Обприскайте обрану круглу форму для випічки антипригарним спреєм і накрийте пергаментним папером. Перекладіть натояне тісто у форму для випічки.
Змастіть пальці маслом, тому що тісто липке, і акуратно постарайтеся рівномірно розподілити його по всій ємності. Знову накрийте ємність кухонним рушником і дайте тісту піднятися, поки не підготуєте яблука.
Очистіть яблука від шкірки, і видаліть ядра. Розріжте кожне яблуко навпіл, а потім наріжте тонкими півкільцями. Покладіть шматочки яблука зверху на тісто, щільно притиснувши їх до тіста.
Додайте трохи води в зарезервований яєчний білок і перемішайте. Кондитерським пензликом змастіть майбутню випічку яєчною сумішшю і посипте рясно корицею.
Надішліть форму з вмістом в попередньо розігріту духовку до 180 градусів і випікайте протягом 40 хвилин. Посипте просту шарлотку з яблуками просіяною цукровою пудрою і можна подавати з морозивом. Насолоджуйтесь!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти