Ну от скажіть, що вас не лякають всякі незнайомі назви кулінарних і кондитерських виробів. Ось що таке профітролі? Напевно ж є господині, які зараз від подиву широко розплющили очі. А між тим, це самі натуральні заварні тістечка, тільки що прийшли до нас з Франції. До того ж, французи настільки винахідливі, що вони зі своїх чудових десертів придумали неймовірне спорудження, по конструкції нагадуюче торт. Тому, якщо ви любите дивувати своїх близьких і друзів, спробуйте, використавши наш рецепт, приготувати профітролі торт, який на наших столах з'являється нечасто і називається дуже красивим словом Крокембуш.
Насамперед, звичайно ж приготуємо заварний крем для профітролей. Для цього каструлю ставимо на плиту і наливаємо в неї молоко. Кидаємо стручки ванілі і доводимо до кипіння. Потім знімаємо каструлю з плити і залишаємо на 15 хвилин.
Тепер в глибоку миску відокремлюємо жовтки, засипаємо туди цукор і міксером збиваємо в глибоку піну.
Після цього досипаємо в цю масу кукурудзяний крохмаль і збиваємо міксером все в однорідну масу.
Тепер беремо каструлю з молоком, викидаємо стручки з ванілі і вливаємо молоко в ємність зі збитими жовтками. Змішуємо все міксером і переливаємо в каструлю.
Змішуючи масу вінчиком, доводимо до кипіння і кип'ятимо, постійно перемішуючи, протягом 7-10 хвилин. За цей час суміш почне загусати, додаємо в неї вершкове масло і добре перемішуємо.
Після цього перекладаємо масу в сито і протираємо її в глибоку миску. Шпателем розрівнюємо тісто в мисці, щільно накриваємо харчовою плівкою і охолоджуємо протягом 2 годин.
Зараз візьмемося за приготування тіста для профітролей. У каструлю наливаємо воду і додаємо шматочки масла. Потім засипаємо цукор і додаємо трохи солі. Дерев'яною лопаткою добре перемішуємо і доводимо до кипіння.
Трохи прокип'ятивши, засипаємо борошно і постійно помішуючи, заварюємо тісто. Знімаємо каструлю з плити, вбиваємо туди яйця по одному, постійно перемішуючи. Таким чином ми приготували досить густе тісто для профітролей.
Тепер беремо кондитерський мішок з конусом на кінчику і наповнюємо його тістом. На деко, застелений пергаментним папером, видавлюємо за допомогою кондитерського мішечка фігурки з тіста на досить великій відстані одна від одної. Змочивши палець руки водою, трохи пріплюскуємо наші кондитерські вироби, після чого змащуємо за допомогою пензлика яєчним жовтком.
Розміщуємо деко в духовку, розігріту до 220 градусів і випікаємо протягом 15 хвилин. Потім знижуємо температуру до 190 градусів і витримуємо ще чверть години. Готові профітролі беремо по одному, проробляємо знизу отвори і за допомогою кондитерського мішка або шприца наповнюємо їх кремом, заздалегідь приготованим і охолодженим.
Тепер нам ще треба приготувати карамель, щоб спорудити справжній торт. У сотейник засипаємо цукор і доливаємо воду. Також додаємо кукурудзяний сироп і, накривши кришкою доводимо до кипіння.
Після цього відкриваємо кришку і вставляємо в сотейник термометр. Кип'ятимо, поки температура досягне 150 градусів. Тепер вливаємо в цукровий сироп вершки і віночиком все добре змішуємо. Кип'ятимо, постійно перемішуючи, поки карамель стане насиченого бурштинового кольору і досить густою, переливаємо її в миску і занурюємо в неї приготовані профітролі.
Складаємо змочені в карамелі кондитерські вироби на блюдо по колу гіркою, завершивши як піраміду. Беремо вилку, змочуємо її в карамель і поливаємо нашу страву по колу, обертаючи, як павутиною. Неймовірно барвиста страва - профітролі торт стане справжнім шедевром на вашому столі.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти