Укр
Рус
Торти Випічка Італійська кухня

Профітролі торт

( 4.8000 4 55 5 оцінок)

1542 - переглядів
60 хвилин порцій - 1 складність - 4 з 5
Профітролі торт - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Ну от скажіть, що вас не лякають всякі незнайомі назви кулінарних і кондитерських виробів. Ось що таке профітролі? Напевно ж є господині, які зараз від подиву широко розплющили очі. А між тим, це самі натуральні заварні тістечка, тільки що прийшли до нас з Франції. До того ж, французи настільки винахідливі, що вони зі своїх чудових десертів придумали неймовірне спорудження, по конструкції нагадуюче торт. Тому, якщо ви любите дивувати своїх близьких і друзів, спробуйте, використавши наш рецепт, приготувати профітролі торт, який на наших столах з'являється нечасто і називається дуже красивим словом Крокембуш.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Профітролі торт" (на 100 грам)

  • Білки4.8 гр.
  • Жири8.2 гр.
  • Вуглеводи30.6 гр.
  • Калорії222 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Насамперед, звичайно ж приготуємо заварний крем для профітролей. Для цього каструлю ставимо на плиту і наливаємо в неї молоко. Кидаємо стручки ванілі і доводимо до кипіння. Потім знімаємо каструлю з плити і залишаємо на 15 хвилин.

Крок - 1
02

Тепер в глибоку миску відокремлюємо жовтки, засипаємо туди цукор і міксером збиваємо в глибоку піну.

Крок - 2
03

Після цього досипаємо в цю масу кукурудзяний крохмаль і збиваємо міксером все в однорідну масу.

Крок - 3
04

Тепер беремо каструлю з молоком, викидаємо стручки з ванілі і вливаємо молоко в ємність зі збитими жовтками. Змішуємо все міксером і переливаємо в каструлю.

Крок - 4
05

Змішуючи масу вінчиком, доводимо до кипіння і кип'ятимо, постійно перемішуючи, протягом 7-10 хвилин. За цей час суміш почне загусати, додаємо в неї вершкове масло і добре перемішуємо.

Крок - 5
06

Після цього перекладаємо масу в сито і протираємо її в глибоку миску. Шпателем розрівнюємо тісто в мисці, щільно накриваємо харчовою плівкою і охолоджуємо протягом 2 годин.

Крок - 6
07

Зараз візьмемося за приготування тіста для профітролей. У каструлю наливаємо воду і додаємо шматочки масла. Потім засипаємо цукор і додаємо трохи солі. Дерев'яною лопаткою добре перемішуємо і доводимо до кипіння.

Крок - 7
08

Трохи прокип'ятивши, засипаємо борошно і постійно помішуючи, заварюємо тісто. Знімаємо каструлю з плити, вбиваємо туди яйця по одному, постійно перемішуючи. Таким чином ми приготували досить густе тісто для профітролей.

Крок - 8
09

Тепер беремо кондитерський мішок з конусом на кінчику і наповнюємо його тістом. На деко, застелений пергаментним папером, видавлюємо за допомогою кондитерського мішечка фігурки з тіста на досить великій відстані одна від одної. Змочивши палець руки водою, трохи пріплюскуємо наші кондитерські вироби, після чого змащуємо за допомогою пензлика яєчним жовтком.

Крок - 9
10

Розміщуємо деко в духовку, розігріту до 220 градусів і випікаємо протягом 15 хвилин. Потім знижуємо температуру до 190 градусів і витримуємо ще чверть години. Готові профітролі беремо по одному, проробляємо знизу отвори і за допомогою кондитерського мішка або шприца наповнюємо їх кремом, заздалегідь приготованим і охолодженим.

Крок - 10
11

Тепер нам ще треба приготувати карамель, щоб спорудити справжній торт. У сотейник засипаємо цукор і доливаємо воду. Також додаємо кукурудзяний сироп і, накривши кришкою доводимо до кипіння.

Крок - 11
12

Після цього відкриваємо кришку і вставляємо в сотейник термометр. Кип'ятимо, поки температура досягне 150 градусів. Тепер вливаємо в цукровий сироп вершки і віночиком все добре змішуємо. Кип'ятимо, постійно перемішуючи, поки карамель стане насиченого бурштинового кольору і досить густою, переливаємо її в миску і занурюємо в неї приготовані профітролі.

Крок - 12
13

Складаємо змочені в карамелі кондитерські вироби на блюдо по колу гіркою, завершивши як піраміду. Беремо вилку, змочуємо її в карамель і поливаємо нашу страву по колу, обертаючи, як павутиною. Неймовірно барвиста страва - профітролі торт стане справжнім шедевром на вашому столі.

Крок - 13

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Дунганський Лагман - покроковий рецепт, фото 1 Дунганський Лагман 90 4 4 з 5 - детальніше -
Плов в мультиварці - покроковий рецепт, фото 1 Плов в мультиварці 70 4 2 з 5 - детальніше -
Локшина пшенична - покроковий рецепт, фото 1 Локшина пшенична 50 6 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Форшмак з оселедця з яйцем - покроковий рецепт, фото 1 Форшмак з оселедця з яйцем 45 4 3 з 5 - детальніше -
Запечена скумбрія з лимоном - покроковий рецепт, фото 1 Запечена скумбрія з лимоном 50 2 3 з 5 - детальніше -
Вишнева наливка - покроковий рецепт, фото 1 Вишнева наливка 25 1 2 з 5 - детальніше -