Дізнайтеся, як зробити легкі в приготуванні профітролі. Це класичний французький десерт, наповнений солодкими вершками і посипаний цукровою пудрою. Ви не насолоджувалися листковим кремом, поки не спробували свіжоспечений профітролі.
Розігрійте духовку до 200 градусів. Застеліть деко пергаментним папером. У каструлі змішайте трохи води, тепле молоко, трохи підтале вершкове масло, засипте цукор і трохи солі. Надішліть каструлю на плиту і доведіть до кипіння на середньому вогні, потім зніміть з вогню і розмішайте з борошном дерев'яною ложкою.
Коли мука вбереться, відправте каструлю назад на середній вогонь, варіть, постійно помішуючи протягом 1 - 2 хвилин, щоб вивільнити зайву вологу. Тонка плівка сформується на дні каструлі, і тісто збереться в гладку кулю.
Перекладіть утворене тісто у велику миску і збийте міксером на середній швидкості протягом 1 хвилини, щоб злегка остудити суміш.
Додайте в суміш курячі яйця, по 1 за раз, дозволяючи повністю вбратися. Збийте ще хвилину, поки тісто не стане гладким і досить рідким.
Перекладіть тісто в кондитерський мішок, забезпечений круглим наконечником. Видавіть на застелений деко певні таблетки з тіста на певній відстані один від одного.
Надішліть деко в попередньо розігріту духовку і випікайте при 200 градусах протягом 10 хвилин в центрі духовки. Не відкриваючи духовку, зменшіть температуру до 170 і випікайте 20-22 хвилини або до золотисто-коричневого кольору зверху тіста. Перекладіть запечені профітролі на решітку, щоб повністю остудити.
Як зробити збиті вершки: у великій мисці змішайте високої жирності вершки, трохи цукру і залийте ванільний екстракт. Збийте на середній швидкості до пухнастого стану з жорсткими піками (2 хв). Перекладіть в кондитерський мішечок з великим відкритим зіркоподібним наконечником.
Як тільки профітролі повністю охолонуть, заповніть їх кремом. Відріжте верхівки листкового тіста і залийте вершки всередину за допомогою кондитерського мішка, при бажанні протовкніть малину вниз в центр, потім накрийте верхівками. Посипте цукровою пудрою і подавайте до столу.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти