Чудові профітролі з начинкою, наповнені шоколадним кондитерським кремом і покриті шоколадним ганашем - відмінне частування для любителів шоколаду. Їх найкраще подавати в той же день після наповнення, щоб мати можливість насолоджуватися ніжною хрусткою текстурою заварного тіста.
Спочатку приготуйте кондитерський крем, щоб він був готовий до того часу, коли буде готова випічка. Для цього збийте в мисці яєчні жовтки з цукром до однорідності. Додайте в миску кукурудзяний крохмаль і ще раз все ретельно перемішайте, до об'єднання всіх інгредієнтів.
Тепер залийте молоко в каструлю, помістіть на вогонь і доведіть до кипіння. Залийте третьою частиною гарячого молока суміш яєчних жовтків і добре перемішайте. Потім вилийте всю молочно-яєчну суміш в каструлю з молоком, що залишилося і знову відправте на плиту. Доведіть вміст до кипіння і варіть, помішуючи, до загустіння.
Далі зніміть каструлю з вогню, додайте темний шоколад і продовжуйте помішувати, поки шоколад повністю не розтане. Вилийте утворений крем в чисту миску і дайте охолонути протягом 5 хвилин, потім додайте підтале вершкове масло і добре перемішайте.
Тепер злегка остудіть крем, накрийте харчовою плівкою, притискаючи її безпосередньо до поверхні кондитерського крему, щоб запобігти утворення кірки на його поверхні. Охолодіть до готовності для використання.
Тепер приготуйте заварне тісто. У каструлі доведіть до кипіння молоко, воду, цукор, сіль і вершкове масло. Зніміть каструлю з вогню і відразу ж засипте в неї борошно, енергійно перемішайте вміст дерев'яною ложкою до однорідного стану.
Потім поверніть каструлю на повільний вогонь і, помішуючи, варіть 1 або 2 хвилини, щоб усунути зайву рідину з тіста. Перекладіть тісто у велику миску і дайте трохи охолонути.
Далі розбийте в миску курячі яйця по одному, обережно додаючи їх в тісто і перемішуючи за допомогою дерев'яної ложки або навіть міксера, до утворення гладкого, однорідного рідкого тіста.
Надішліть підготовлене рідке тісто в кондитерський мішок, а потім видавіть невеликі профітролі на деко, викладений пергаментним папером. Надішліть деко в попередньо розігріту духовку до 180 градусів і випікайте 25-30 хвилин, поки профітролі не підрум'яняться, і не почується насичений аромат.
Витягніть деко з духовки, уколіть зубочисткою кожну профітроліну, щоб випустити пар і відправте готову випічку на решітку, щоб охолодити. Потім розділіть остиглі профітролі навпіл.
Далі перекладіть раніше підготовлену шоколадну начинку в кондитерський пакет з наконечником. Кожну половинку профітроліни (побільше розміру) заповніть кремом, накрийте другою половинкою (так званою шапкою).
Далі приготуйте шоколадний ганаш. У маленьку каструлю залийте високої жирності вершки, помістіть вершки на середній вогонь на кілька хвилин, щоб нагрілися, кип'ятити необхідності немає. Потім зніміть гарячі вершки з вогню і полийте ними подрібнений в мисці шоколад. Ретельно перемішайте все, до утворення однорідної маси.
За допомогою кондитерського мішка полийте верхівку профітролі підготовленим ганашем, викладіть красиві профітролі з начинкою на блюдо і подавайте до столу.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти