Укр
Рус
Фалафель Другі страви Італійська кухня

Простий фалафель

( 5.0000 5 54 4 оцінки)
577 - переглядів
55 хвилинпорцій - 3складність - 3 з 5
Простий фалафель - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня

Рецепти до свят: День Святого Валентина

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Дізнайтеся, як приготувати простий фалафель в домашніх умовах. Додайте інтернаціональний настрій до своєї вечірки з близькосхідним делікатесом з нуту. Фалафель виступає відмінною закуской.Так що насолоджуйтеся кожним шматочком смачного фалафелю і задовольняйте свої смакові рецептори.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Простий фалафель" (на 100 грам)

  • Білки4.9 гр.
  • Жири50.6 гр.
  • Вуглеводи17.8 гр.
  • Калорії549 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Напередодні ввечері замочіть нут у воді. Переконайтеся, що вода покриває нут на 2-3 сантиметри, оскільки продукт потроїться в розмірі.

Крок - 1
02

Злийте воду, обполосніть вимочений нут і відправте його в кухонний комбайн. Додайте в кухонний комбайн, очищений від лушпиння і подрібнену ріпчасту цибулю, нашатковану петрушку і кінзу.

Крок - 2
03

Потім додайте в блендер очищений від насіння зелений перець чилі, зубчики часнику, кмин, сіль, кардамон і чорний мелений перець, на високій швидкості кілька разів перемішайте вміст, поки він не стане схожий на текстуру мокрого піску.

Крок - 3
04

Перекладіть утворену суміш в миску і додайте борошно з нуту і харчову соду. Перемішайте, потім закрийте харчовою плівкою або накрийте кришку. Охолодіть суміш протягом 30 хвилин до однієї години.

Крок - 4
05

Використовуйте свої руки, кульку для формування морозива або ложку, акуратно сформуйте суміш фалафель в кульки або невеликі котлети. Якщо ви виявите, що суміш надто волога, можете додати ще трохи борошна з нуту. Якщо ж занадто суха і розсипчаста, ви можете додати трохи теплої води або лимонного соку.

Крок - 5
06

Після того як фалафель буде сформований, ви можете приготувати його на ваш розсуд. Але, щоб глибоко обсмажити фалафель, залийте багато рослинного масла (використовувати можна і оливкове масло) в каструлю і доведіть до кипіння на середньому вогні.

Крок - 6
07

Готуйте простий фалафель порціями (близько 6-8 за один раз) протягом 1-2 хвилин або до золотистого кольору. Фалафель не повинен розпадатися під час приготування, він трохи тендітний, але, безумовно, повинен триматися разом і зберігати свою форму. Якщо він цього не робить, то додавання ще борошна неминуче.

Крок - 7
08

За допомогою шумівки витягніть фалафель на тарілку з паперовим рушником для усунення зайвого жиру.

Крок - 8
09

Подайте приготований, простий фалафель негайно, поки він теплий і хрусткий зовні. Можете приготувати тісто на фалафель заздалегідь і заморозити на час. Розморозьте суміш в холодильнику, розмішайте, потім сформуйте в кульки або котлети і готуйте. Приготований фалафель погано зберігається, тому що зовні він стає м'яким.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Домашній курячий суп - покроковий рецепт, фото 1 Домашній курячий суп 60 8 3 з 5 - детальніше -
Різотто - покроковий рецепт, фото 1 Різотто 45 6 2 з 5 - детальніше -
Свинина з підливою - покроковий рецепт, фото 1 Свинина з підливою 55 5 3 з 5 - детальніше -
Рулька - покроковий рецепт, фото 1 Рулька 220 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Буріто - покроковий рецепт, фото 1 Буріто 80 5 3 з 5 - детальніше -
Відбивні з фаршу - покроковий рецепт, фото 1 Відбивні з фаршу 40 4 3 з 5 - детальніше -
Сіміти турецькі бублики - покроковий рецепт, фото 1 Сіміти турецькі бублики 65 4 3 з 5 - детальніше -
Куряча печінка з яблуками - покроковий рецепт, фото 1 Куряча печінка з яблуками 40 4 3 з 5 - детальніше -