Укр
Рус
Пряники Випічка Російська кухня

Пряники на молоці

( 4.7500 4 58 8 оцінок)

2369 - переглядів
65 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Пряники на молоці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Пишні, ароматні і м'які, вкриті цукровою глазур'ю домашні пряники на молоці. Випічка, приготована вдома своїми руками - це не тільки приємно, красиво, але ще й дуже смачно.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Пряники на молоці" (на 100 грам)

  • Білки4.9 гр.
  • Жири4.7 гр.
  • Вуглеводи56.4 гр.
  • Калорії291 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

В першу чергу підготуйте і відміряйте по вазі і кількості всі необхідні продукти для приготування тіста. Борошно покладіть у велику миску. До нього додайте всі сухі інгредієнти: какао-порошок, потім розпушувач і сіль. Перемішайте інгредієнти, використовуючи лопатку, поки вони не стануть масою одного кольору.

Крок - 1
02

В іншу миску розбийте куряче яйце і висипте до нього цукор. До яйця і цукру вилийте рослинне масло. І за допомогою вінчика перемішайте продукти в однорідну масу.

Крок - 2
03

До яєчно-цукрової маси додайте молоко кімнатної температури і знову змішайте до однорідного стану. Залийте соду лимонним соком, вона відразу починає пінитися, це відмінний замінник оцту. Вилийте до всіх інгредієнтів в миску і перемішайте.

Крок - 3
04

Встановивши над мискою з рідкою масою напівавтоматичне сито (можна і звичайне), наповніть його сухою сумішшю муки, какао, розпушувача і солі і просійте в кілька підходів. Використовуючи лопатку, перемішайте сухі інгредієнти з рідкою масою до повного їх з'єднання і отримання тіста. Воно виходить не дуже густим, але щільним.

Крок - 4
05

Накрийте тісто харчовою плівкою і залиште для відпочинку на 1 годину при кімнатній температурі. Після закінчення часу зніміть з миски з тістом плівку. Розділіть тісто на дві рівні частини.

Крок - 5
06

Присипте борошном робочу поверхню. На неї ж викладіть частину теіста. Обваляйте його в борошні, щоб тісто не прилипало до рук і сформуйте невелике коло. Використовуючи качалку, розкачайте коло з тіста до товщини близько 1 сантиметра.

Крок - 6
07

За допомогою склянки виріжте кружечки з пласта тіста. Викладіть кружечки, дотримуючись відстані між ними приблизно в 2-3 сантиметри, на застелений пергаментом деко. Поставте деко з тістом приблизно на 20 хвилин в розігріту духовку для випікання пряників. Температура духовки повинна бути 180 градусів.

Крок - 7
08

Поки випікаються пряники, приготуйте глазур. У глибоку каструлю висипте цукор і додайте вказану кількість води для глазурі. Поставте каструлю на середній вогонь, доведіть до слабкого кипіння і готуйте, поки маса не зменшиться вдвічі і не стане густою.

Крок - 8
09

У чисту миску налийте кілька ложок солодкої глазурі. Покладіть 4 пряника, полийте їх ще невеликою кількістю глазурі зверху. Використовуючи лопатку, перемішайте пряники, щоб вони з усіх боків покрилися глазур'ю.

Крок - 9
10

Покриті глазур'ю пряники вийміть з миски і викладіть на деко і залиште на деякий час, щоб цукрова глазур повністю висохла. Коли глазур висохне, перекладіть пряники на молоці на тарілку, підігрійте чаю і насолоджуйтеся домашньою випічкою.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Вірменські голубці - покроковий рецепт, фото 1 Вірменські голубці 90 6 3 з 5 - детальніше -
Голубци прості - покроковий рецепт, фото 1 Голубци прості 75 6 4 з 5 - детальніше -
Яєчня в хлібі - покроковий рецепт, фото 1 Яєчня в хлібі 30 3 2 з 5 - детальніше -