Укр
Рус
Еклери Десерти Російська кухня

Повітряний еклер

( 4.8750 4 516 16 оцінок)

1412 - переглядів
65 хвилин порцій - 2 складність - 3 з 5
Повітряний еклер - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Повітряні тістечка з заварного тіста, з таким же пишним кремом - це не що інше, як еклери, які чомусь кожного з нас повертають в солодке дитинство. Начинок для цих солодощів безліч і найголовніше, можна легко експериментувати. Багато господинь не беруться готувати еклери вдома, вважаючи це складною справою, і все ж рецепти домашніх еклерів існують і з успіхом здійснюються. Слідуючи нашим рецептом, навіть самий недосвідчений кулінар зможе приготувати повітряний еклер без особливого клопоту і побалувати своїх домочадців.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Повітряний еклер" (на 100 грам)

  • Білки5 гр.
  • Жири20.2 гр.
  • Вуглеводи21.2 гр.
  • Калорії296 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Головне, що потрібно зробити, це нічого не брати на око, а обов'язково чітко і точно зважувати необхідні інгредієнти. І так як ці кондитерські ласощі готуються обов'язково з начинкою, кращий варіант для цього - заварний крем. Ось з його приготування ми і почнемо. У глибоку посудину відокремлюємо яєчні жовтки, засипаємо цукор і трішки солимо.

Крок - 1
02

За допомогою вінчика змішуємо яйця з цукром в однорідну масу. Потім додаємо в яєчну суміш трохи борошна, а також кукурудзяного крохмалю і добре змішуємо до стану, що нагадує по консистенції сметану.

Крок - 2
03

Після цього наливаємо в сотейник молоко і додаємо трохи екстракту ванілі. На слабкому вогні доводимо молоко до закипання, але не кип'ятимо і відливаємо трохи в яєчну суміш, постійно помішуючи вінчиком.

Крок - 3
04

Після цього добре перемішавши, переливаємо суміш в сотейник з молоком. Ставимо на середній вогонь і починаємо заварювати крем, постійно мішаючи, щоб не підгоріло. Коли крем вже досить загусне, кидаємо в сотейник шматочки несолоного вершкового масла і знову інтенсивно помішуючи, продовжуємо заварювати крем для еклерів, до густої консистенції.

Крок - 4
05

Після цього заварний крем викладаємо в металевий лоток і накривши харчовою плівкою, залишаємо остигати.

Крок - 5
06

Тепер візьмемося за тісто для еклерів. В якості основи використовуємо суміш молока і води, це дозволить тісту добре піднятися в духовці. Вливаємо в сотейник молоко і воду. Засипаємо сіль і цукор, а також додаємо несолоне вершкове масло і доводимо до розчинення масла.

Крок - 6
07

Після цього засипаємо в сотейник борошно і добре перемішуємо. За допомогою кулінарної лопатки постійно змішуємо вміст сотейника, щоб не утворилося грудок і не пригоріло.

Крок - 7
08

Коли тісто буде однорідною масою пастоподібної консистенції, перекладаємо його в глибоку посудину. Потім розбиваємо в тісто яйце і добре перемішуємо, після цього додаємо ще одне яйце і знову розмішуємо до однорідної маси. Таким чином тісто для еклерів готове і зараз ми будемо формувати кондитерські вироби.

Крок - 8
09

Деко застилаємо пергаментним папером і за допомогою кондитерського мішечка видавлюємо тісто на деко у формі трубочок. Коли все тісто буде витрачено, деко з викладеними тістечками поміщаємо в духовку, розігріту до 150 градусів на 45-50 хвилин.

Крок - 9
10

Наші ласощі запікаються в духовці до янтарно-золотистого кольору. При цьому тістечка відмінно піднімаються, при цьому утворюючи порожнину. Тепер остиглий заварний крем перекладаємо знову в глибоку ємність і додаємо туди фісташкову пасту. Добре перемішуємо і наповнюємо кремом кондитерський мішок.

Крок - 10
11

У денці тістечок проробляємо по два отвори і наповнюємо через них кремом. В окремій посудині розтоплюємо за допомогою мікрохвильової печі шоколад і мокаємо в нього верхньою стороною кожен еклер. Викладаємо готовий повітряний еклер на решітку і посипаємо подрібненими фісташками.

Крок - 11

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Гречана каша - покроковий рецепт, фото 1 Гречана каша 40 6 2 з 5 - детальніше -
Спагеті зі шпинатом - покроковий рецепт, фото 1 Спагеті зі шпинатом 20 5 2 з 5 - детальніше -
Свинячі ніжки - покроковий рецепт, фото 1 Свинячі ніжки 5 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Олів’є з курячою грудкою - покроковий рецепт, фото 1 Олів’є з курячою грудкою 40 6 3 з 5 - детальніше -
Рибні биточки - покроковий рецепт, фото 1 Рибні биточки 50 5 3 з 5 - детальніше -
Буженина в рукаві - покроковий рецепт, фото 1 Буженина в рукаві 120 4 3 з 5 - детальніше -
Мус молочний - покроковий рецепт, фото 1 Мус молочний 45 2 3 з 5 - детальніше -