Повітряний десерт з ягодами - красиво оформлена солодка страва зі збитих вершків з полуницею, чорницею і печивом. Подається він у прозорому глибокому келиху, що робить цей десерт ще більш ефектним. Така страва буде доречно і на різдвяному столі, і на дитячому святі, і на романтичній вечері для двох.
Поставте сковороду на сильний вогонь і відведіть туди коричневий цукор і вершкове масло. Можна обійтися і звичайним цукром, але у коричневого виражений карамельний присмак, який в цьому десерті необхідний. Помішуючи, добийтеся повного розчинення інгредієнтів. Суміш повинна стати однорідною, без кристаликів.
Додайте на сковороду половину вершків і, помішуючи, доведіть до кипіння. Тримайте суміш на вогні до загусання. Потім зніміть вершкову карамель з плити і остудіть.
Вершки збийте міксером до пишноти. Додайте в збиті вершки раніше приготовлену і вже остигнулу карамель і перемішайте кулінарною лопаткою до однорідності.
Відкрийте пачку з печивом і поламайте його на невеликі шматочки.
У прозорий келих насипте крихту з печива. Полуницю вимийте, просушіть, наріжте шматочками і викладіть в келих поверх печива.
Зверху викладіть збиті вершки, змішані з карамеллю. Ягоди чорниці вимийте, просушіть і висипте поверх вершків.
Присипте все крихтою з печива. Повітряний десерт з ягодами готовий. У нього ніжна вершкова текстура з карамельним присмаком. Полуниця і чорниця привносять в страву нотку свіжості. Десерт простий, але дуже смачний. Смачного!
Випадкові рецепти