Повітряне кокосове печиво – ідеальний десерт для тих, хто любить кокоси. Готується воно з пісочного тіста з додаванням кокосової стружки і виходить крихким, хрумким і напрочуд ароматним. Хоча рецепт насамперед адресований шанувальникам кокосів, він підійде всім, хто любить побалувати себе легкою у приготуванні, але апетитною та дуже смачною випічкою до чаю.
Вершкове масло вийміть із холодильника заздалегідь, щоб воно встигло розм'якшитися. Бажано використовувати його жирністю не менше 82%. У миску з маслом всипте цукрову пудру і збийте інгредієнти міксером до отримання кремової текстури.
Яєчні жовтки акуратно відокремте від білків і відправте в цукрово-масляну суміш. Знову збийте продукти до однорідності.
Всипте сіль та ванільний цукор. Ще раз все вимішайте міксером.
В окремій мисці змішайте кокосову стружку з просіяним пшеничним борошном і розпушувачем.
Суху суміш, що вийшла, відправте в масляно-яєчну і знову збийте міксером. Важливо перемішати інгредієнти до однорідності, але в жодному разі не перебити, інакше тісто вийде жорстким!
Коли суміш стане однорідною, порціями вливайте у неї холодне молоко, щоразу перемішуючи міксером. В результаті має вийти тісто кремової консистенції.
Викладіть його в кулінарний мішок і відсадіть на застелений пергаментом лист. Надайте печенькам форму, яка вам подобається.
Зверху присипте заготовки сумішшю з кокосової стружки та цукрової пудри. Відправте лист з печивом в морозильну камеру на 7-8 хвилин.
Розігрійте духовку до 165 градусів, відправте туди заготовки і випікайте 10-12 хвилин. Печиво має лише трохи зарум'янитися. Не перетримайте, інакше воно буде сухим! Готове повітряне кокосове печиво вийміть із духовки та остудіть. Це чудове доповнення до домашнього чаювання. Насолоджуйтесь!
Випадкові рецепти