Є багато способів приготування курника: млинцевий, з начинкою з грибів і картоплі, але класикою залишається, звісно - з м'ясною курячою начинкою. М'ясо укладають в тісто в будь-якому вигляді, використовують курячі стегна, ніжки або гомілки, але саме переважне, звичайно, куряче філе або грудка. Приготуйте порційні курники за цим рецептом і здивуєте близьких.
Нагрійте велику сковорідку на середньому вогні. Додайте в неї оливкову олію і нарізану дрібними кубиками курячу грудку. Приправте м'ясо сіллю і чорним перцем і обсмажуйте протягом 6-8 хвилин, періодично помішуючи, поки курка не буде прожарена.
Перекладіть обсмажену курку в середню миску і поверніть сковороду на плиту. Зменшіть вогонь до середнього і розтопіть вершкове масло в сковороді.
Додайте в масло подрібнену цибулю, нарізану дрібними кубиками моркву і селеру, обсмажуйте до тих пір, поки овочі не стануть м'якими і цибуля не стане прозорою, 8-10 хвилин.
Посипте вміст сковорідки борошном, добре помішуючи, щоб не було грудочок. Додайте подрібнений часник, петрушку і чебрець, і томіть ще 2-3 хвилини, поки вони не стануть ароматними.
Влийте в сковороду курячий бульйон і час від часу перемішуйте, поки соус не загусне, 3-5 хвилин. Потім засипте в ємність заморожений горошок і раніше присмажену курку.
Приправте сіллю і перцем, потім влийте густі вершки. Розмішайте, щоб об'єднати вміст і варіть, поки горох не розм'якшити. Зніміть сковороду з вогню.
Розігрійте духовку до 190 градусів. Злегка посипте муку на чистій робочій поверхні. Викладіть на поверхню 1 лист тіста і злегка змастіть теплою водою.
Помістіть зверху інший лист тіста і злегка посипте борошном. За допомогою качалки акуратно розкачайте тісто, щоб зв'язати 2 листи, намагаючись не зробити їх набагато тонше.
Помістіть 12 см (або яка є невелика) металеву ємність в центр тіста і виріжте коло приблизно на 5 см більше, ніж посуд.
Помістіть вирізаний круг з тіста в ємність, переконавшись, що він повністю притиснутий, щоб тісто прилягало до поверхні. Заповніть ємність поверх тіста курячою сумішшю.
Розкачайте зайве тісто для пирога в велике коло. Накрийте заповнену ємність колом тіста, трохи більшим, ніж її діаметр. Стисніть краї тіста разом, а потім за допомогою ножиць обріжте зайве тісто. Обіжміть края, щоб закріпити.
Повторіть ці дії з рештою тіста і начинкою, щоб зробити ще ємності з майбутніми курниками. Розставте порційні курники в ємностях на деку. Використовуючи маленький ніж, створіть невеликі розрізи у верхній частині пирога.
Надішліть деко в духовку і випікайте курники близько 45 хвилин, поки верхівки не стануть темно-золотистого кольору. Дайте готовій випічці охолонути, поки ємності не стануть досить прохолодними для обробки. Щоб подати страву, помістіть тарілку зверху пирога, потім переверніть. Прикрасьте петрушкою і насолоджуйтеся.
Випадкові рецепти