Смачна випічка - приготувати легко і головне швидко! Ароматні і ситні пончики - пишні, солодкі, м'які і легкі. І основне, готуються не на молоці, а з додаванням води.
Вершкове масло нам потрібно в рідкому вигляді. Тому розтопіть його в мікрохвильовій печі протягом 25 секунд, але час може залежати від встановленої потужності на вашому пристрої, врахуйте це. Розтоплене вершкове масло вилийте в глибоку велику миску.
У миску з маслом висипаючи дрібнокристалічий цукор. Якщо ви хочете більш солодкі пончики, можете насипати цукру в більшій кількості, ніж вказано в інгредієнтах. Також додайте сіль.
Інгредієнти в мисці залийте теплою водою і гарненько перемішайте вінчиком. Звичайно ж, замість води ви можете використовувати молоко середньої жирності, але його також необхідно буде підігріти.
До теплої суміші в миску вбийте яйце, воно повинно бути кімнатної температури, тому заздалегідь вийміть його з холодильника. Все ретельно перемішайте, поки білок і жовток повністю не з'єднаються з рідкою масою.
До отриманої суміші додайте сухі дріжджі. Розмішайте. Накрийте миску кришкою і залиште на 10 хвилин, щоб дріжджі стали активними, ви це помітите, коли на поверхні суміші з'являться бульбашки.
Тим часом просійте пшеничну муку, щоб наситити її киснем, що позитивно впливає на випічку і позбудеться від випадково потрапивших в неї домішок або сміття. Через 10 хвилин, коли дріжджі почали проявляти свою активність, висипте просіяне борошно в миску.
Замісіть тісто вручну. Вимішуйте, поки всі інгредієнти не будуть зігнані в одне ціле і у вас вийде один ком. Накрийте миску кришкою і залиште тісто на 1 годину при кімнатній температурі, в місці, де немає протягів, щоб воно збільшилося в розмірі.
Коли минув час і тісто піднялося, примніть його і вимісіть протягом 5 хвилин. Накрийте кришкою миску знову і залиште ще раз на 1 годину.
Після закінчення часу викладіть тісто, що підійшло на робочу поверхню і присипте борошном. Трошки вимісіть, щоб воно не прилипало до рук. Сформуйте кулю. Розріжте тісто на 4 рівні частини гострим ножем.
Потім розкачайте кожен шматок тіста, на присипаній борошном робочій поверхні до товщини приблизно 5 мм. Використовуючи круглі кондитерські форми, більшого і меншого діаметру, виріжте з тіста кільця. І залиште на 15 хвилин, щоб вони трохи піднялися.
Поставте на плиту каструлю з товстим дном і вилийте в неї відразу все рослинне масло. Пончики повинні плавати в маслі, щоб рівномірно приготуватися. Розігрійте його на середньому вогні до температури 150 градусів. Виміряти температуру можна за допомогою спеціального кухонного термометра.
У розігріте рослинне масло викладайте кільця тіста і готуйте з обох сторін до рум'янцю, перевертаючи пончики шумівкою.
Підсмажені пончики присипте цукром або цукровою пудрою. Смачного.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти