Пончики - це популярна випічка, яку легко приготувати, обсмаживши у великій кількості рослинного масла. Пончики зазвичай готують з начинкою, але є безліч варіантів порожніх. В якості начинки можна використовувати різноманітні варіанти: варення, згущене молоко, шоколад або приготований самостійно повітряний крем.
У глибоку миску залийте тепле молоко, засипте сухі дріжджі і трохи цукру. Потім ретельно все перемішайте, до розчинення сухих інгредієнтів і відставте хвилин на 10 в сторону.
Потім засипте просіяне борошно в глибоку ємність, додайте сіль і добре перемішайте. Підсолене борошно відправте в миску з настояною дріжджовою масою, сюди ж розбийте по черзі курячі яйця і спочатку лопаткою, а потім руками вимісіть, до утворення тіста.
Тепер додайте в утворене тісто вершкове масло, вимісіть, а потім викладіть тісто на присипаний борошном стіл і руками ще раз гарненько замісіть, до більш густої і гладкої консистенції. Покладіть готове тісто в миску, накрийте його харчовою плівкою або рушником і відставте бродити приблизно на годину.
Далі відокремте курячі жовтки від білків і помістіть їх в різні миски. У миску з жовтками засипте цукор, додайте борошно і вінчиком перемішайте все, до утворення однорідної сметаноподібної суміші.
Тепер помістіть на плиту невелику каструлю і залийте в неї молоко, додайте ваніль і на слабкому вогні доведіть вміст до кипіння.
Потім через найдрібніше сито процідіть молоко в раніше збиту жовткову суміш, ретельно перемішайте, знову перелийте всю утворену суміш в каструлю і відправте на плиту. Варіть вміст каструлі на повільному вогні, до загусання, потім перемістіть утворену масу в форму, накрийте харчовою плівкою і залиште на час.
Тим часом викладіть вже настояне тісто на присипану борошном поверхню, ще раз вимісіть, а потім за допомогою качалки розкачайте в великий пласт товщиною близько 1 сантиметра.
Потім спеціальною невеликою кондитерською формочкою виріжте невеликі круглі заготовки з тіста. Покладіть заготовки в застелену папером форму для випічки, накрийте кухонним рушником і залиште на 30 хвилин в сторону.
Далі помістіть глибоку каструлю на плиту, налийте в неї рослинне масло і закип'ятіть. Покладіть в киплячу олію підготовлені заготовки з тіста і обсмажуйте, перевертаючи з боку на бік, до збільшення їх в розмірі та утворення золотистої хрусткої скоринки.
Викладіть обсмажені пончики на паперовий рушник для видалення зайвого жиру, а потім в кожному з допомогою гострого ножа утворіть глибокі, невеликі надрізи (для крему). Потім викачайте випічку з усіх боків в цукрі і складіть на блюдо.
Далі в кондитерський мішок покладіть раніше приготований і вже остиглий молочний крем, а потім акуратно наповніть їм кожен викачаний в цукрі пончик. Готові пончики з начинкою викладіть на красиву тарілку, і пригощайте своїх рідних.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти