Укр
Рус
Пончики Випічка Французька кухня

Пончики на воді

( 4.7143 2 514 14 оцінок)

7282 - переглядів
65 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Пончики на воді - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Апетитні, рум'яні, гарні і дуже смачні пончики на воді - це прекрасне рішення приготувати що-небудь просте і нехитре, щоб порадувати своїх домочадців відмінними ласощами до сімейного чаювання. Пончики готуються по-різному, але саме варіант їх на воді є дуже вдалим, адже такі ласощі можна готувати і в пост. Прості, повітряні та ніжні пончики на воді - це простий, але виграшний варіант смачно нагодувати сім'ю або гостей добрим солодким, яке готується з найпростіших інгредієнтів, які завжди є під рукою.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Пончики на воді" (на 100 грам)

  • Білки9.1 гр.
  • Жири9.9 гр.
  • Вуглеводи61.1 гр.
  • Калорії373 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Вам потрібно докласти мінімум зусиль, щоб на столі красувалися прекрасні пишні і золотисті пампушки, від яких будуть в захваті ваші близькі. Спочатку в окрему ємність висипаємо сухі дріжджі, додаємо до них ложку цукру і три столові ложки води. Вода повинна бути трохи тепленькою, щоб дріжджі швидше почали свій природний процес бродіння.

Крок - 1
02

Отже, тепер вміст гарненько перемішуємо і залишаємо хвилин на 10-15. Самі тим часом займемося приготуванням тіста для пончиків. Для цього в глибоку миску висипаємо просіяне борошно, додаємо кукурудзяний крохмаль, потім пару ложок сухого молока, також кидаємо цукор, щіпку солі, після чого змішуємо разом сухі інгредієнти.

Крок - 2
03

Потім в окремій ємності збиваємо куряче яйце і виливаємо його в ємність з борошном. Також додаємо 175 мл теплої води. Дуже важливо, щоб вода не була гарячою, інакше тісто перетвориться в клей.

Крок - 3
04

Тепер перемішуємо вміст ложкою або лопаткою. За цей час дріжджі вже встигли досить підійти, тому додаємо цю масу в тісто і продовжуємо вимішувати. В кінці додаємо вершкове масло, яке повинно бути м'яким, тому попередньо дістаньте його з холодильника.

Крок - 4
05

Отже, вимішуємо тісто спочатку лопаткою, а потім можна рукою. В результаті у нас повинно вийти гарне, м'якенька, еластичне тісто, по консистенції не зовсім густе, але і не рідке. Тепер накриваємо тісто харчовою плівкою і залишаємо хвилин на 15-30 підходити. За цей час тісто має значно збільшитися в обсязі, а також воно стане більш м'яким і рідким.

Крок - 5
06

Далі ще трохи його вимішуємо, після чого можна приступати до формування наших пончиків. Для цього ділимо його на шматочки приблизно по 50 г і скочуємо з них кульки. За розміром ці кульки трохи більше волоського горіха. Тепер акуратно притискаємо цю кульку рукою, щоб вийшов певний коржик, а потім в центрі робимо отвір за допомогою спеціальної формочки або ж просто видавлюємо тісто будь-яким підходящим предметом круглої форми (наприклад насадка для кондитерського мішка).

Крок - 6
07

Отже, після того, як будуть сформовані таким чином всі наші пончики, накриємо їх кухонним рушником або паперовими рушниками і залишимо приблизно на півгодини, щоб вони ще трохи підійшли.

Крок - 7
08

Після цього ставимо на вогонь сковорідку і наливаємо рослинне масло. Масла повинно бути багато, щоб пончики могли вільно плавати в сковорідці. Коли масло добре прогріється, викладаємо кілька пончиків і обсмажуємо з кожного боку приблизно по 2 хвилини на середньому вогні.

Крок - 8
09

Пончики повинні вийти пишні і рум'яні. Готові вироби викладаємо спочатку на паперові серветки, щоб позбутися зайвого жиру.

Крок - 9
10

Після цього пончики можна посипати цукром або цукровою пудрою. Пончики на воді, приготовані таким нескладним способом, виходять дуже смачними, ароматними, пишними і дуже ніжними. Це дуже вдалий і бюджетний варіант приготувати смачні ласощі для домочадців.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Холодець м’ясний - покроковий рецепт, фото 1 Холодець м’ясний 100 4 4 з 5 - детальніше -
Салат Принц - покроковий рецепт, фото 1 Салат Принц 25 4 2 з 5 - детальніше -
Салат Гранатовий браслет - покроковий рецепт, фото 1 Салат Гранатовий браслет 50 4 4 з 5 - детальніше -
Салат Секрет молодості - покроковий рецепт, фото 1 Салат Секрет молодості 30 3 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Перлова каша з м’ясом - покроковий рецепт, фото 1 Перлова каша з м’ясом 35 4 2 з 5 - детальніше -
Канапе на шпажках з сиром - покроковий рецепт, фото 1 Канапе на шпажках з сиром 35 3 2 з 5 - детальніше -
Куряче філе в вершках - покроковий рецепт, фото 1 Куряче філе в вершках 65 3 3 з 5 - детальніше -