Апетитні, рум'яні, гарні і дуже смачні пончики на воді - це прекрасне рішення приготувати що-небудь просте і нехитре, щоб порадувати своїх домочадців відмінними ласощами до сімейного чаювання. Пончики готуються по-різному, але саме варіант їх на воді є дуже вдалим, адже такі ласощі можна готувати і в пост. Прості, повітряні та ніжні пончики на воді - це простий, але виграшний варіант смачно нагодувати сім'ю або гостей добрим солодким, яке готується з найпростіших інгредієнтів, які завжди є під рукою.
Вам потрібно докласти мінімум зусиль, щоб на столі красувалися прекрасні пишні і золотисті пампушки, від яких будуть в захваті ваші близькі. Спочатку в окрему ємність висипаємо сухі дріжджі, додаємо до них ложку цукру і три столові ложки води. Вода повинна бути трохи тепленькою, щоб дріжджі швидше почали свій природний процес бродіння.
Отже, тепер вміст гарненько перемішуємо і залишаємо хвилин на 10-15. Самі тим часом займемося приготуванням тіста для пончиків. Для цього в глибоку миску висипаємо просіяне борошно, додаємо кукурудзяний крохмаль, потім пару ложок сухого молока, також кидаємо цукор, щіпку солі, після чого змішуємо разом сухі інгредієнти.
Потім в окремій ємності збиваємо куряче яйце і виливаємо його в ємність з борошном. Також додаємо 175 мл теплої води. Дуже важливо, щоб вода не була гарячою, інакше тісто перетвориться в клей.
Тепер перемішуємо вміст ложкою або лопаткою. За цей час дріжджі вже встигли досить підійти, тому додаємо цю масу в тісто і продовжуємо вимішувати. В кінці додаємо вершкове масло, яке повинно бути м'яким, тому попередньо дістаньте його з холодильника.
Отже, вимішуємо тісто спочатку лопаткою, а потім можна рукою. В результаті у нас повинно вийти гарне, м'якенька, еластичне тісто, по консистенції не зовсім густе, але і не рідке. Тепер накриваємо тісто харчовою плівкою і залишаємо хвилин на 15-30 підходити. За цей час тісто має значно збільшитися в обсязі, а також воно стане більш м'яким і рідким.
Далі ще трохи його вимішуємо, після чого можна приступати до формування наших пончиків. Для цього ділимо його на шматочки приблизно по 50 г і скочуємо з них кульки. За розміром ці кульки трохи більше волоського горіха. Тепер акуратно притискаємо цю кульку рукою, щоб вийшов певний коржик, а потім в центрі робимо отвір за допомогою спеціальної формочки або ж просто видавлюємо тісто будь-яким підходящим предметом круглої форми (наприклад насадка для кондитерського мішка).
Отже, після того, як будуть сформовані таким чином всі наші пончики, накриємо їх кухонним рушником або паперовими рушниками і залишимо приблизно на півгодини, щоб вони ще трохи підійшли.
Після цього ставимо на вогонь сковорідку і наливаємо рослинне масло. Масла повинно бути багато, щоб пончики могли вільно плавати в сковорідці. Коли масло добре прогріється, викладаємо кілька пончиків і обсмажуємо з кожного боку приблизно по 2 хвилини на середньому вогні.
Пончики повинні вийти пишні і рум'яні. Готові вироби викладаємо спочатку на паперові серветки, щоб позбутися зайвого жиру.
Після цього пончики можна посипати цукром або цукровою пудрою. Пончики на воді, приготовані таким нескладним способом, виходять дуже смачними, ароматними, пишними і дуже ніжними. Це дуже вдалий і бюджетний варіант приготувати смачні ласощі для домочадців.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти