Укр
Рус
Пончики Випічка Французька кухня

Пончики на сухих дріжджах

( 4.3333 1 512 12 оцінок)

7826 - переглядів
75 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Пончики на сухих дріжджах - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: У фритюрі

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Смажити

опис

У багатьох будинках дуже цінується випічка на дріжджах, різноманітність якої в наш час безумовно велика, і серед цього достатку - пончики на сухих дріжджах. Такі пончики виходять пишними, дивно апетитними і рум'яними, з чарівною, рум'яною і хрусткою скоринкою. Для цих ласощів прибережіть у себе на кухні сухі дріжджі, а з іншими інгредієнтами у вас особливого клопоту не повинно бути. Звичайно, як і з будь-яким тістом, з цим теж доведеться трохи повозитися, але результат того вартий, адже ці чудові солодкі колобки, які ви приготуєте, обов'язково приживуться на вашому столі.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Пончики на сухих дріжджах" (на 100 грам)

  • Білки4.9 гр.
  • Жири6.6 гр.
  • Вуглеводи61.6 гр.
  • Калорії322 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Тісто для пончиків можна готувати на воді або на кефірі, але в нашому варіанті - незбиране молоко, і це найкращий варіант. Отже, просіюємо борошно і засипаємо в контейнер кухонного комбайна.

Крок - 1
02

Потім викладаємо туди вершкове масло, нарізане шматочками і трохи розм'якшене. Після цього засипаємо в цю ємність сухі дріжджі, додаємо сіль, цукор і ванільний цукор.

Крок - 2
03

Далі вбиваємо в борошно яйця доливаємо молоко. Включаємо комбайн і спеціальною насадкою для тіста змішуємо вміст контейнера протягом двох хвилин.

Крок - 3
04

Після цього додаємо більше оборотів кухонного комбайна і змішуємо ще 10 хвилин. Знову трохи знижуємо швидкість і змішуємо протягом 5 хвилин.

Крок - 4
05

Після того, як тісто почне відставати від стінок посудини, змішуємо ще протягом 10 хвилин і вимикаємо комбайн. Акуратно знімаємо тісто з насадки і, відірвавши невеликий шматочок, розминаємо його в руці, пробуючи на пружність. Тісто має бути еластичним, добре тягнутися і ні в якому разі не рватися.

Крок - 5
06

Після цього викладаємо тісто на плоску поверхню, трохи придавлюємо і, вмочивши руки в борошно, трохи вимішуємо, легкими рухами мнучи його з країв в середину.

Крок - 6
07

Сформувавши з тіста круглу кулю, поміщаємо її в посудину, загортаємо в поліетиленовий пакет і залишаємо, щоб тісто підійшло.

Крок - 7
08

Після того, як тісто заповнить посудину доверху, знову викладаємо його на поверхню, трохи посипану борошном. Зверху теж трохи потрушуємом борошном і качалкою розгортаємо тісто в пласт круглої форми товщиною 1-2 см.

Крок - 8
09

Далі за допомогою круглої формочки видавлюємо кружечки однакового розміру, інше тісто видаляємо.

Крок - 9
10

Після цього в кожному кружечку видавлюємо за допомогою невеликого предмета отвори, як в бублику, і перекладаємо приготований виріб з тіста на листочок пергаменту.

Крок - 10
11

Коли таким чином ми приготуємо всі пончики, поміщаємо їх у фритюрницю і обсмажуємо в великій кількості рослинного масла, поки вони почнуть зростати.

Крок - 11
12

Потім акуратно за допомогою щипців видаляємо листочки пергаменту і смажимо до рум'яності. Після цього щипцями акуратно перевертаємо на інший бік і підсмажуємо, поки повітряні пампушки не стануть рум'яними з обох сторін.

Крок - 12
13

Обсмажені пончики на сухих дріжджах опускаємо в миску з цукровою пудрою і обвалюємо з усіх боків. Готові рум'яні пончики, з ніжно-білим нальотом, викладаємо на блюдо і подаємо до ранкового чаювання.

Крок - 13

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Плов з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Плов з куркою 60 6 3 з 5 - детальніше -
Рис з фаршем - покроковий рецепт, фото 1 Рис з фаршем 90 5 3 з 5 - детальніше -
Тефтелі ніжні - покроковий рецепт, фото 1 Тефтелі ніжні 90 4 3 з 5 - детальніше -
Салат з м’ясом "Натхнення" - покроковий рецепт, фото 1 Салат з м’ясом "Натхнення" 40 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Торт Медовик - покроковий рецепт, фото 1 Торт Медовик 180 7 4 з 5 - детальніше -
Песто без сиру - покроковий рецепт, фото 1 Песто без сиру 45 2 2 з 5 - детальніше -