У багатьох будинках дуже цінується випічка на дріжджах, різноманітність якої в наш час безумовно велика, і серед цього достатку - пончики на сухих дріжджах. Такі пончики виходять пишними, дивно апетитними і рум'яними, з чарівною, рум'яною і хрусткою скоринкою. Для цих ласощів прибережіть у себе на кухні сухі дріжджі, а з іншими інгредієнтами у вас особливого клопоту не повинно бути. Звичайно, як і з будь-яким тістом, з цим теж доведеться трохи повозитися, але результат того вартий, адже ці чудові солодкі колобки, які ви приготуєте, обов'язково приживуться на вашому столі.
Тісто для пончиків можна готувати на воді або на кефірі, але в нашому варіанті - незбиране молоко, і це найкращий варіант. Отже, просіюємо борошно і засипаємо в контейнер кухонного комбайна.
Потім викладаємо туди вершкове масло, нарізане шматочками і трохи розм'якшене. Після цього засипаємо в цю ємність сухі дріжджі, додаємо сіль, цукор і ванільний цукор.
Далі вбиваємо в борошно яйця доливаємо молоко. Включаємо комбайн і спеціальною насадкою для тіста змішуємо вміст контейнера протягом двох хвилин.
Після цього додаємо більше оборотів кухонного комбайна і змішуємо ще 10 хвилин. Знову трохи знижуємо швидкість і змішуємо протягом 5 хвилин.
Після того, як тісто почне відставати від стінок посудини, змішуємо ще протягом 10 хвилин і вимикаємо комбайн. Акуратно знімаємо тісто з насадки і, відірвавши невеликий шматочок, розминаємо його в руці, пробуючи на пружність. Тісто має бути еластичним, добре тягнутися і ні в якому разі не рватися.
Після цього викладаємо тісто на плоску поверхню, трохи придавлюємо і, вмочивши руки в борошно, трохи вимішуємо, легкими рухами мнучи його з країв в середину.
Сформувавши з тіста круглу кулю, поміщаємо її в посудину, загортаємо в поліетиленовий пакет і залишаємо, щоб тісто підійшло.
Після того, як тісто заповнить посудину доверху, знову викладаємо його на поверхню, трохи посипану борошном. Зверху теж трохи потрушуємом борошном і качалкою розгортаємо тісто в пласт круглої форми товщиною 1-2 см.
Далі за допомогою круглої формочки видавлюємо кружечки однакового розміру, інше тісто видаляємо.
Після цього в кожному кружечку видавлюємо за допомогою невеликого предмета отвори, як в бублику, і перекладаємо приготований виріб з тіста на листочок пергаменту.
Коли таким чином ми приготуємо всі пончики, поміщаємо їх у фритюрницю і обсмажуємо в великій кількості рослинного масла, поки вони почнуть зростати.
Потім акуратно за допомогою щипців видаляємо листочки пергаменту і смажимо до рум'яності. Після цього щипцями акуратно перевертаємо на інший бік і підсмажуємо, поки повітряні пампушки не стануть рум'яними з обох сторін.
Обсмажені пончики на сухих дріжджах опускаємо в миску з цукровою пудрою і обвалюємо з усіх боків. Готові рум'яні пончики, з ніжно-білим нальотом, викладаємо на блюдо і подаємо до ранкового чаювання.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти