Легкі домашні пончики з лимонною начинкою, зроблені з нуля. Немає нічого кращого, ніж теплий свіжий пончик!
Змішайте дріжджі, воду, цукор, згущене молоко, сіль, кондитерський жир, курячі яйця і ваніль в мисці міксера. Засипте в миску, заздалегідь просіяне борошно і вимісіть на середній швидкості за допомогою гака для збивання, поки всі інгредієнти не змішаються.
Повільно додавайте борошно, що залишилося до утворення хорошого тіста. Тісто має бути вологим, але не повинно прилипати до пальців або боків миски.
Розпорошіть велику миску антипригарним розбризкувачем. Перекладіть приготоване тісто в миску, накрийте чистим кухонним рушником і дайте піднятися 1,5 години.
Розкачайте настояне тісто на злегка посипаній борошном поверхні в круглий лист, товщиною близько 0.2 сантиметри.
Використовуйте стакан або круглу форму для випічки печива, щоб виколоти невеликі коржі, перекочуючи тісто в міру необхідності, щоб отримати безліч пончиків і використовувати майже всі тісто. Нехай полежать коржі з тіста ще 30 хвилин.
Тим часом нагрійте кондитерський жир у великій каструлі приблизно до 200 градусів. Поки шортенінг нагрівається, приготуйте глазур в мисці середнього розміру, збиваючи розтоплене вершкове масло, цукрову пудру, трохи солі, згущене молоко і екстракт ванілі.
Додавайте в миску воду по 1 чайній ложці за раз, поки що утворилася маса не стане досить рідкою, щоб щось легко в неї занурити. Вона не повинна бути занадто рідкою.
Обсмажуйте пончики в раніше розігрітому жирі до золотистого кольору, перевертаючи з боку на бік. Корисно зробити тестовий пончик, щоб переконатися, що він присмажився і всередині (наскрізь).
Перекладіть пончики на решітку, покриту шаром паперових рушників. Дайте охолонути протягом 1-2 хвилин, потім занурте верхню частину пончика в глазур і помістіть його назад на решітку.
Після того, як всі пончики будуть обсмажені, наповніть кондитерський мішечок лимонним джемом. Використовуючи мішечок з наконечником з широким горлом, вставте його в одну зі сторін пончиків, акуратно стискаючи, щоб заповнити великою кількістю джему лимонного на кожну випічку.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти