Укр
Рус
Мариновані помідори Консервування Українська кухня

Помідори в маринаді

( 4.7576 4 533 33 оцінки)

3163 - переглядів
60 хвилин порцій - 1 складність - 3 з 5
Помідори в маринаді - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Охолоджені

Спосіб приготування: Маринувати

опис

Може, це і дивно, але от скажіть чесно, навіть в самий розпал сезону свіжих помідорів, хочеться іноді чогось незвичайного. У сенсі, побалувати себе новою і смачною закускою. Уявіть собі, можна запросто урізноманітнити свій раціон, приготувавши помідори в маринаді. Вам знадобиться не так вже й багато часу, щоб перетворити звичайні помідори в справжній шедевр, так просто спробуйте, і вам обов'язково сподобається. Якщо ви ще не пробували готувати такі помідори, я прям настійно рекомендую приготувати, щоб у вас на столі красувалася чудова закуска до м'ясних страв або риби.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Помідори в маринаді" (на 100 грам)

  • Білки1.7 гр.
  • Жири3.8 гр.
  • Вуглеводи8.7 гр.
  • Калорії77 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Дуже пікантна і шалено смачна закуска швидкого приготування - це, звичайно, помідори в маринаді. Адже приготований власноруч маринад чудово поєднується з помідорами і дуже тонко підкреслює їх кисло-солодкий смак. Звичайно, щоб отримати гідний результат, потрібно підготувати якісні інгредієнти, зокрема, помідори. Найкраще використовувати плоди прям з грядки, домашні, але якщо такий варіант не доступний, то принаймні потрібно купити свіжі. Помідори вибираємо середнього розміру, не надто маленькі, але і не великі, до того ж, досить пружні і без пошкоджень. Миємо овочі в холодній воді і трохи просушуємо. Тепер нарізаємо помідори кружечками не дуже великої товщини, приблизно півсантиметра.

Крок - 1
02

Нарізані помідори складаємо в літрову банку, яку попередньо кип'ятимо і сушимо.

Крок - 2
03

Тепер готуємо маринад для нашої закуски. Для цього беремо солодку паприку, миємо й ріжемо невеликими скибочками. Також нарізаємо вимитий перець чилі. Складаємо ці продукти в чашу блендера.

Крок - 3
04

Чистимо від лушпиння зубки часнику, обполіскуємо і додаємо до перців. За допомогою блендера пряні овочі перетворюємо в рідке пюре.

Крок - 4
05

Тепер переливаємо цю суміш в миску, засипаємо туди сіль і цукор, а також вливаємо оцет. Зелень петрушки обполіскуємо холодною водою, шаткуємо і додаємо в миску. Перемішуємо всі продукти до однорідної консистенції.

Крок - 5
06

Готовим маринадом заливаємо помідори, складені в банку так, щоб вони були повністю залиті.

Крок - 6
07

Далі банку закриваємо щільно кришкою і відправляємо в холодильник. Ми залишаємо на 8 годин, а краще на ніч, і помідори в маринаді готові до вживання. Ось побачите, варто вам пригостити такими помідорами своїх друзів, і успіх вам просто забезпечений. Ця закуска сто відсотків сподобається всім і відмінно доповнить багато страв, особливо м'ясні.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Гаспачо в мультиварці - покроковий рецепт, фото 1 Гаспачо в мультиварці 80 6 2 з 5 - детальніше -
Холодник з м’ясом - покроковий рецепт, фото 1 Холодник з м’ясом 50 5 3 з 5 - детальніше -
Равіолі з лососем і сиром - покроковий рецепт, фото 1 Равіолі з лососем і сиром 80 5 3 з 5 - детальніше -
Макарони в мікрохвильовці - покроковий рецепт, фото 1 Макарони в мікрохвильовці 55 6 3 з 5 - детальніше -