Може, це і дивно, але от скажіть чесно, навіть в самий розпал сезону свіжих помідорів, хочеться іноді чогось незвичайного. У сенсі, побалувати себе новою і смачною закускою. Уявіть собі, можна запросто урізноманітнити свій раціон, приготувавши помідори в маринаді. Вам знадобиться не так вже й багато часу, щоб перетворити звичайні помідори в справжній шедевр, так просто спробуйте, і вам обов'язково сподобається. Якщо ви ще не пробували готувати такі помідори, я прям настійно рекомендую приготувати, щоб у вас на столі красувалася чудова закуска до м'ясних страв або риби.
Дуже пікантна і шалено смачна закуска швидкого приготування - це, звичайно, помідори в маринаді. Адже приготований власноруч маринад чудово поєднується з помідорами і дуже тонко підкреслює їх кисло-солодкий смак. Звичайно, щоб отримати гідний результат, потрібно підготувати якісні інгредієнти, зокрема, помідори. Найкраще використовувати плоди прям з грядки, домашні, але якщо такий варіант не доступний, то принаймні потрібно купити свіжі. Помідори вибираємо середнього розміру, не надто маленькі, але і не великі, до того ж, досить пружні і без пошкоджень. Миємо овочі в холодній воді і трохи просушуємо. Тепер нарізаємо помідори кружечками не дуже великої товщини, приблизно півсантиметра.
Нарізані помідори складаємо в літрову банку, яку попередньо кип'ятимо і сушимо.
Тепер готуємо маринад для нашої закуски. Для цього беремо солодку паприку, миємо й ріжемо невеликими скибочками. Також нарізаємо вимитий перець чилі. Складаємо ці продукти в чашу блендера.
Чистимо від лушпиння зубки часнику, обполіскуємо і додаємо до перців. За допомогою блендера пряні овочі перетворюємо в рідке пюре.
Тепер переливаємо цю суміш в миску, засипаємо туди сіль і цукор, а також вливаємо оцет. Зелень петрушки обполіскуємо холодною водою, шаткуємо і додаємо в миску. Перемішуємо всі продукти до однорідної консистенції.
Готовим маринадом заливаємо помідори, складені в банку так, щоб вони були повністю залиті.
Далі банку закриваємо щільно кришкою і відправляємо в холодильник. Ми залишаємо на 8 годин, а краще на ніч, і помідори в маринаді готові до вживання. Ось побачите, варто вам пригостити такими помідорами своїх друзів, і успіх вам просто забезпечений. Ця закуска сто відсотків сподобається всім і відмінно доповнить багато страв, особливо м'ясні.
Випадкові рецепти