Коли літній сезон в самому розпалі, дуже добре поласувати соковитими і красивими помідорами. Можна вживати їх не тільки в салаті, а також їсти з начинкою. Пропонуємо простий і дієвий рецепт помідорів, фаршированих м'ясом.
Для того щоб приготувати дану страву, вам звичайно ж знадобляться помідори. Виберіть свіжі, великі і стиглі плоди. Хвостики можна не відривати, а залишити для краси. Добре вимийте помідори під краном.
За допомогою гострого ножа зріжте у помідорів верхівки, відкладіть їх на час в сторону. Далі скористайтеся чайною ложкою і видаліть м'яку частину з насінням. Дістаньте невелику форму для запікання. Використовуйте, наприклад, скляну. Змащувати дно маслом не треба. Викладіть у форму для запікання підготовлені помідори.
Тепер займіться фаршем. Використовуйте свинячий, але можете замінити його якимось іншим на ваш смак. Помістіть фарш в глибоку миску. Киньте сіль і чорний мелений перець.
Цибулю і часник очистіть від лушпиння і сполосніть під проточною водою. Розріжте на кілька частин. Для того, щоб подрібнити овочі, скористайтеся блендером. У його чашу киньте шматки цибулі і часнику. Невеликий пучок петрушки ретельно помийте під проточною водою і промокніть паперовим рушником. Надішліть зелень в чашу блендера до овочів.
Закрийте чашу блендера кришкою і включіть прилад. Подрібнені овочі з зеленню перекладіть в миску зі свинячим фаршем. Все ретельно перемішайте рукою.
Поверніться до помідорів в формі для запікання. На дно кожного овоча насипте невелику кількість сирого рису. Згодом він вбере рідину, яка буде виділятися при запіканні і за рахунок цього приготується.
Тепер кожен помідор щільно нафаршируйте приготованим м'ясним фаршем. Зверху накрийте зрізаними раніше верхівками. Надішліть фаршировані помідори в розігріту до 180 градусів духовку і запікайте протягом 45 хвилин. Готову страву дістаньте з духовки і залиште на час, щоб трохи охололо. Подавайте до столу в теплому вигляді. Смачного!
Випадкові рецепти