Укр
Рус
Фрукти заморожені Консервування Українська кухня

Полуниця заморожена в домашніх умовах

( 4.9333 4 515 15 оцінок)

3071 - переглядів
25 хвилин порцій - 1 складність - 1 з 5
Полуниця заморожена в домашніх умовах - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Дієта: Сироїдіння

Актуальні рецепти: Літо

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Заморожувати

Спосіб приготування: Заморожувати

опис

Полуницю не дарма вважають королівською ягодою - вона красива, смачна, яскрава, соковита і має неймовірний аромат. Повз таку красу можна пройти, вона завжди ідеально підходить для десертів, коктейлів, а просто поласувати свіжими ягодами - відмінна пропозиція абсолютно для всіх. На жаль, полуниця - сезонний продукт, тому потрібно заздалегідь передбачити і подумати, як зберегти цю ягоду, щоб порадувати себе і близьких взимку. Існує багато способів заготовки полуниці на зиму, але сьогодні зупинимо свій вибір на заморожуванні. Заморожена полуниця - прекрасна знахідка, коли потрібно здивувати гостей або порадувати домочадців, адже це стовідсотковий результат гарного настрою. У цьому рецепті ми покажемо, як запастися їм на зиму.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Полуниця заморожена в домашніх умовах" (на 100 грам)

  • Білки0 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи7 гр.
  • Калорії41 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

У цьому рецепті ми допоможемо вам навчитися, як запастися полуницею на всі випадки життя. Не запропонуємо вам щось надприродне, придумувати велосипед зовсім не потрібно. Просто розповімо, як максимально якісно зберегти ці чудові ягоди. Для початку зберемо або купимо полуницю. Для заморозки відбираємо стиглі, але неушкоджені ягідки. Тепер видаляємо хвостики. Для зручності можна використовувати ніж, акуратно надрізавши ягідку, просто знімаємо частину м'якоті разом з хвостиком.

Крок - 1
02

Після того, як вся полуниця буде почищена, її потрібно добре вимити. Для цього завантажуємо потроху ягід в друшляк, а потім промиваємо під проточною водою. Не потрібно перемішувати ягоди руками, інакше вони сильно ушкодяться. Досить просто кілька разів сполоснути їх під краном.

Крок - 2
03

Тепер викладаємо полуницю на паперовий рушник для того, щоб ягоди підсушити. Для заморозки потрібно мінімальну кількість вологи на ягодах, інакше вони злипнуться між собою. Пропонуємо вам два способи, як зберегти гарну полуницю. Перший спосіб полягає в тому, що стиглі ягоди складаємо в пластиковий контейнер для заморозки, після чого накриваємо його кришкою і відправляємо в морозильну камеру.

Крок - 3
04

Другий передбачає спочатку заморозити ягоди окремо. Для цього застилаємо звичайний лист або піднос плівкою, або пергаментним папером і викладаємо ягоди таким чином, щоб вони не торкалися одне одного. У такому вигляді ставимо посудину з полуницею в морозилку на пару годин. За цей час ягоди встигнуть досить заморозитися, стануть твердими. Тепер складаємо їх в спеціальний пакет із застібкою.

Крок - 4
05

Такий спосіб заморозки дозволить використовувати полуницю для прикраси, адже ягоди точно зберігаються цілими, неушкодженими. Є ще один відмінний спосіб заощадження полуниці на зиму. Ягоди ріжемо навпіл або на чотири частини. Потім в миску додаємо цукор і гарненько все перемішуємо. Після цього відправляємо полуницю по пластиковим контейнерам і ховаємо в морозилку. Вважається, що чим нижче температура, тим більше своїх якостей і властивостей зберігає полуниця. Її можна зберігати не більше року, інакше потім властивості втрачаються. Тому не потрібно зволікати з використанням цих чудових ягід і частіше балувати себе і близьких.

Крок - 5

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Макарони карбонара - покроковий рецепт, фото 1 Макарони карбонара 50 4 3 з 5 - детальніше -
Підлива до рису - покроковий рецепт, фото 1 Підлива до рису 35 3 3 з 5 - детальніше -
Чорні боби з рисом - покроковий рецепт, фото 1 Чорні боби з рисом 140 5 3 з 5 - детальніше -