Сьогодні такі ласощі, як маршмеллоу, користуються неймовірною популярністю по всьому світу. Дуже добре виглядають з гарячими напоями і в якості добавок до інших десертів. Але також існують рецепти маршмеллоу, які виробляють неймовірно смачні солодощі, від яких просто без розуму ласуни. Одним з таких вдалих варіантів є полуничний маршмеллоу. Ці смачні зефіркі виходять ніжними, повітряними і абсолютно натуральними. Ласі шматочки цього десерту припадуть до смаку дорослим і дітям, вони виходять в міру солодкими, шалено ароматними і тануть у роті.
Від такого десерту з приємним полуничним смаком і ароматом будуть в захваті всі члени вашої родини. Крім всіх достоїнств полуничний маршмеллоу ще і дуже легко готується. Всього кілька нескладних завдань потрібно виконати, щоб отримати в результаті таке чудове лакомство. Спочатку в сотейник засипаємо цукор, наливаємо воду і додаємо полуничний джем. Також ви можете використовувати свіжу полуницю, перебиту в пюре.
Змішавши ці компоненти між собою, ставимо сотейник на вогонь, щоб цукор розчинився, і суміш стала більш одноманітною. Для цього просто доводимо вміст сотейника до кипіння, а потім знімаємо з вогню. Дамо суміші трохи охолонути, а потім додамо желатин порошком і перемішуємо, поки він повністю не розчиниться.
Далі потрібно відокремити яєчний білок від жовтка. Намагаємося зробити це акуратно, щоб ні краплі жовтка не потрапило, інакше тоді білок може не збити належним чином. Ну що ж, помістимо білок в чашу міксера або в глибоку ємність, якщо у вас ручний міксер. Збиваємо його до утворення пишної піни, а потім починаємо вводити нашу полуничну суміш.
Перемішуємо збитий білок і полуничну масу лопаткою або вінчиком до однорідності. Це і буде суміш для маршмеллоу.
Тепер застилаємо форму харчовою плівкою або пергаментним папером і викладемо полуничну масу. Розрівняємо лопаткою по поверхні форми або дека, а потім залишимо маршмеллоу на кілька годин. Без використання духовки або холодильника, маршмеллоу як слід застабілізірується години за 3-4, після чого можна вже готувати його до подачі.
Для цього нарізаємо на порційні шматочки, які обвалюємо у цукровій пудрі і кукурудзяному крохмалі. Полуничний маршмеллоу виходить дуже м'яким, навіть тремтячим, але при цьому добре тримає форму, ніжний і повітряний, що тане в роті. Полуничний смак просто зводить з розуму, і така насолода обов'язково сподобається домочадцям і гостям. Простий і невигадливий рецепт допоможе вам створити на своїй кухні кондитерський виріб, який нітрохи не поступається магазинним солодощам, а навіть навпаки радує ще більше, адже десерт приготований власними руками, і до того ж без використання барвників або ароматизаторів.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти