Полуничний лікер - солодкуватий алкогольний ягідний напій, який легко приготувати у себе на кухні. У рецепті докладно розповідається, як зробити ароматний полуничний лікер своїми руками. Це набагато легше, ніж здається.
Переберіть полуницю і позбудьтеся від зіпсованих ягід. У решти видаліть хвостики і пересипте ягоди в друшляк. Ретельно вимийте полуницю, а потім знову відкиньте на друшляк, щоб стекла вода. Чисті і сухі ягоди перекладіть в тарілку.
Розріжте ягоди полуниці навпіл і відправте в попередньо чисто вимиту і просушену банку. Всипте цукор.
Влийте чисту воду (бажано фільтровану). Додайте в банку горілку.
Щільно закрийте кришкою і гарненько потрясіть банку, щоб інгредієнти перемішалися, а цукор розчинився в рідині.
З усіх боків оберніть банку фольгою або поставте в темне місце, куди не проникають сонячні промені. Дайте напою настоятися протягом 1 тижня.
Після цього вже готовий полуничний лікер потрібно відфільтрувати. Для цього встановіть на миску або каструлю сито і пропустіть через нього вміст банки. Полуниця залишиться в ситі, а в ємності виявиться чистий лікер.
Перелийте його в пляшки і зберігайте в темному прохолодному місці. Полуничний лікер дуже смачний і ароматний. Він краще і корисніше магазинного, так як не містить синтетичних компонентів. Такий лікер можна пити сам по собі, додавати в чай, каву та інші напої, креми для тортів і тістечок, робити на його основі просочення для коржів. Найскладніше в цьому рецепті - дочекатися, коли лікер буде готовий. А потім його можна використовувати на свій розсуд. Спробуйте - і побачите, наскільки це просто і смачно. Насолоджуйтесь!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти