Укр
Рус
Лікери Напої Шведська кухня

Полуничний лікер

( 4.9474 4 519 19 оцінок)

1849 - переглядів
30 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Полуничний лікер - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Шведська кухня, Східна кухня, Китайська кухня, Турецька кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Весна, Літо

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Полуничний лікер - солодкуватий алкогольний ягідний напій, який легко приготувати у себе на кухні. У рецепті докладно розповідається, як зробити ароматний полуничний лікер своїми руками. Це набагато легше, ніж здається.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Полуничний лікер" (на 100 грам)

  • Білки0 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи20.8 гр.
  • Калорії161 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Переберіть полуницю і позбудьтеся від зіпсованих ягід. У решти видаліть хвостики і пересипте ягоди в друшляк. Ретельно вимийте полуницю, а потім знову відкиньте на друшляк, щоб стекла вода. Чисті і сухі ягоди перекладіть в тарілку.

Крок - 1
02

Розріжте ягоди полуниці навпіл і відправте в попередньо чисто вимиту і просушену банку. Всипте цукор.

Крок - 2
03

Влийте чисту воду (бажано фільтровану). Додайте в банку горілку.

Крок - 3
04

Щільно закрийте кришкою і гарненько потрясіть банку, щоб інгредієнти перемішалися, а цукор розчинився в рідині.

Крок - 4
05

З усіх боків оберніть банку фольгою або поставте в темне місце, куди не проникають сонячні промені. Дайте напою настоятися протягом 1 тижня.

Крок - 5
06

Після цього вже готовий полуничний лікер потрібно відфільтрувати. Для цього встановіть на миску або каструлю сито і пропустіть через нього вміст банки. Полуниця залишиться в ситі, а в ємності виявиться чистий лікер.

Крок - 6
07

Перелийте його в пляшки і зберігайте в темному прохолодному місці. Полуничний лікер дуже смачний і ароматний. Він краще і корисніше магазинного, так як не містить синтетичних компонентів. Такий лікер можна пити сам по собі, додавати в чай, каву та інші напої, креми для тортів і тістечок, робити на його основі просочення для коржів. Найскладніше в цьому рецепті - дочекатися, коли лікер буде готовий. А потім його можна використовувати на свій розсуд. Спробуйте - і побачите, наскільки це просто і смачно. Насолоджуйтесь!

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Розсольник вегетаріанський - покроковий рецепт, фото 1 Розсольник вегетаріанський 35 4 3 з 5 - детальніше -
Овсяна каша - покроковий рецепт, фото 1 Овсяна каша 25 4 2 з 5 - детальніше -
Кебаб - покроковий рецепт, фото 1 Кебаб 60 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Цезар з сьомгою - покроковий рецепт, фото 1 Цезар з сьомгою 20 5 2 з 5 - детальніше -
Борщ з томатною пастою - покроковий рецепт, фото 1 Борщ з томатною пастою 70 5 3 з 5 - детальніше -
Хліб з висівками - покроковий рецепт, фото 1 Хліб з висівками 60 1 3 з 5 - детальніше -
Салат зі спаржі по-корейськи - покроковий рецепт, фото 1 Салат зі спаржі по-корейськи 55 3 3 з 5 - детальніше -