Полуничний конфітюр - ідеальний варіант джему. Конфітюр дуже привабливий, смачний і готується без будь-яких консервантів.
Ретельно промийте полуницю і обсушіть її, потім обріжте головку разом з листям і наріжте полуницю на четвертинки або менші шматочки відповідно до ваших уподобань. Перекладіть нарізану полуницю в сотейник, найкраще використовуйте вок з антипригарним покриттям, додайте цукор, щіпку солі і залийте оцет, добре перемішайте все і потім включіть вогонь на слабкий вогонь. Додавання солі і оцту додасть яскравості кольору і смаку, а також допоможе продовжити термін зберігання.
Злегка помішуйте, поки цукор повністю не розчиниться, продовжуйте готувати на повільному вогні, помішуючи через рівні проміжки часу і протягом усього процесу приготування, до цього часу суміш стане злегка водянистою. Коли полуниця розм'якшиться, розімніть її лопаткою.
Через 10 хвилин приготування збільште полум'я до середнього. У процесі приготування цукор плавиться і зварюється, а також полуниця руйнується. Як тільки цукор розтане, він закипить і теж трохи загусне. Видаліть і викиньте піну, що утворилася зверху під час приготування.
Після приготування протягом 45-60 хвилин перевірте готовність конфітюра, капнув на тарілку ложку його, дайте йому трохи охолонути і нахиліть тарілку. Якщо конфітюр зісковзне, значить, він рідкий і потрібно варити ще кілька хвилин, а якщо він залишиться, полуничний десерт готовий. Намагайтеся не готувати занадто багато, так як при охолодженні конфітюр загусне.
Зберігайте конфітюр в добре простерилізованій скляній банці для збереження терміну придатності, для стерилізації налийте воду в каструлю і кип'ятіть скляну банку, ложку і щипці протягом декількох хвилин, переконайтеся, що використоване скло повинне бути жароміцним. Видаліть з киплячої води і дозвольте пару вийти - банка повністю висохне.
Тепер відправте полуничний конфітюр в банку, ви можете заливати його, навіть якщо воно тепле, закрийте кришку і знову занурте в киплячу воду на кілька хвилин, щоб продовжити термін зберігання. Щоб зберігати конфітюр в холодильнику, дайте йому охолонути до кімнатної температури після другого занурення, і зберігайте протягом хороших 6 місяців.
Випадкові рецепти