Приготування варення - це те, що приносить багатьом величезне задоволення! Не тільки через небесний запах, що виходить від киплячого котла на плиті, а й тому, що цей аромат змушує знову відчувати себе дитиною.
Перший крок до смачного варення - це отримати дійсно хороші і свіжі ягоди. Тому, якщо ви використовуєте домашній продукт - це виграшний варіант, але якщо ж зіткнулися з покупною полуницею, то в першу чергу ретельно її вимийте під проточною водою.
Зніміть з кожної полуниці стебло і викладіть ягоди на деко. Надішліть деко з ягодою в морозильну камеру і заморозьте до твердого стану - на цьому етапі смак джему посилиться, оскільки цей процес руйнує фруктові клітини.
Помістіть заморожену полуницю в глибоку каструлю, потім поставте на слабкий вогонь і тушкуйте близько 5 хвилин, час від часу помішуючи, поки ягода не розпадуться.
Вичавіть сік з попередньо вимитого лимона, зберігаючи кісточки. Помістіть насіння в шматок муслінової тканини і обв'яжіть мотузкою.
Розділіть гострим ножем стручки ванілі і видаліть насіння. Надішліть ваніль в каструлю з полуницею.
Додайте в ємність цукор (можна використовувати тростинний), залийте лимонний сік і прив'яжіть мусліновий мішечок з кісточками лимона до стінки каструлі, щоб він не відлетів.
Збільште вогонь, доведіть вміст до кипіння і помістіть в каструлю цукровий термометр. Зніміть піну з поверхні - вийде чистий джем. Як тільки полуничний джем досягне 105 C, страва готова. Ви також можете протестувати його, капнув невелику кількість на охолоджене блюдце, а потім знову помістивши його в холодильник на кілька хвилин. Джем готовий, коли він утворить шкірку. Розлийте джем по стерилізованих банках і дайте повністю охолонути.
Випадкові рецепти