Укр
Рус
Варення Консервування Американська кухня

Полуничний джем з ваніллю

( 4.8333 4 524 24 оцінки)

1890 - переглядів
35 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Полуничний джем з ваніллю - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Американська кухня, Литовська кухня, Італійська кухня, Турецька кухня, Литовська кухня

Рецепти до свят: Масниця

Актуальні рецепти: Весна, Літо

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Приготування варення - це те, що приносить багатьом величезне задоволення! Не тільки через небесний запах, що виходить від киплячого котла на плиті, а й тому, що цей аромат змушує знову відчувати себе дитиною.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Полуничний джем з ваніллю" (на 100 грам)

  • Білки0 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи40.1 гр.
  • Калорії170 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Перший крок до смачного варення - це отримати дійсно хороші і свіжі ягоди. Тому, якщо ви використовуєте домашній продукт - це виграшний варіант, але якщо ж зіткнулися з покупною полуницею, то в першу чергу ретельно її вимийте під проточною водою.

Крок - 1
02

Зніміть з кожної полуниці стебло і викладіть ягоди на деко. Надішліть деко з ягодою в морозильну камеру і заморозьте до твердого стану - на цьому етапі смак джему посилиться, оскільки цей процес руйнує фруктові клітини.

Крок - 2
03

Помістіть заморожену полуницю в глибоку каструлю, потім поставте на слабкий вогонь і тушкуйте близько 5 хвилин, час від часу помішуючи, поки ягода не розпадуться.

Крок - 3
04

Вичавіть сік з попередньо вимитого лимона, зберігаючи кісточки. Помістіть насіння в шматок муслінової тканини і обв'яжіть мотузкою.

Крок - 4
05

Розділіть гострим ножем стручки ванілі і видаліть насіння. Надішліть ваніль в каструлю з полуницею.

Крок - 5
06

Додайте в ємність цукор (можна використовувати тростинний), залийте лимонний сік і прив'яжіть мусліновий мішечок з кісточками лимона до стінки каструлі, щоб він не відлетів.

Крок - 6
07

Збільште вогонь, доведіть вміст до кипіння і помістіть в каструлю цукровий термометр. Зніміть піну з поверхні - вийде чистий джем. Як тільки полуничний джем досягне 105 C, страва готова. Ви також можете протестувати його, капнув невелику кількість на охолоджене блюдце, а потім знову помістивши його в холодильник на кілька хвилин. Джем готовий, коли він утворить шкірку. Розлийте джем по стерилізованих банках і дайте повністю охолонути.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти