Жодна дієта не втримає від спокуси спробувати цей неймовірно смачний полуничний торт. Простий в приготуванні десерт без випічки для літнього чаювання.
Для приготування основи для торта, використовуйте солодке сухе печиво без добавок і сильно виражених ароматизаторів. Ідеально підходить звичайне пісочне печиво. Викладіть його в чашу кухонного комбайна або блендера. Подрібніть до однорідної дрібної крихти. Маса повинна стати схожа на муку.
На водяній бані або в мікрохвильовій печі розтопіть вершкове масло. Влийте його в чашу з печивом. Переміксуйте до однорідності.
Приготуйте формочки для формування торта. Можна використовувати скляні, силіконові або металеві ємності будь-якої форми.
Викладіть на дно суміш печива з маслом. Сформуйте рівний корж-основу. Гарненько ущільніть його ложкою. Накрийте ємність харчовою плівкою і відправте в холодильник на 30 хвилин.
У невелику ємність насипте желатин і залийте його гарячою водою. Перемішайте до повного розчинення загустителя. У велику глибоку миску всипте вершковий сир. Збийте міксером протягом 1 хвилини. Додайте цукрову пудру і продовжуйте міксувати 1-2 хвилини. За бажанням додайте ванільний екстракт або інший ароматизатор за смаком.
В окремій ємності з'єднайте вершки і цукор. Збийте блендером до стійких густих піків. З'єднайте збиті вершки з вершковим сиром. Переміксуйте і додайте трохи вершків. Знову перемішайте до однорідності.
Полуницю ретельно вимийте під проточною водою і просушіть. Вибирайте тільки щільні стиглі ягоди без пошкоджень. Видаліть хвостики і розділіть полуницю уздовж навпіл. Поставте половинки уздовж стін форми по всьому периметру. Кілька ягід покладіть на корж-основу.
Заповніть форми вершковим кремом. Злегка потрясіть ємності, щоб позбавити десерт від можливих пустот. Накрийте харчовою плівкою і відправте в холодильник на 3 години. Акуратно витягніть десерт з форми і наріжте на порційні шматочки. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти