Полуничне повидло за цим рецептом готується просто і швидко. У ньому немає пектину, желатину і хімічних добавок. Приємним бонусом для тих, хто дотримується здорового харчування і прагне схуднути, стане зниження вмісту цукру. При цьому повидло виходить дуже смачним, підходить як начинка для випічки і добре зберігається.
Переберіть полуницю, залишивши тільки стиглі неушкоджені ягоди. Вимийте їх, звільніть від хвостиків і розріжте на 2-4 частини (залежить від розміру). Візьміть велику каструлю (бажано емальовану) і відправте туди шматочки полуниці. Всипте цукор.
Вимийте і просушіть лимон, вичавіть з нього сік і влийте в каструлю з полуницею.
Перемішайте інгредієнти. На цьому етапі бажано накрити каструлю кришкою і поставити на ніч у холодильник, щоб цукор встиг розчинитися в виділившому полуничному соку. Але, якщо поспішаєте, можна просто дочекатися, поки цукор насититься соком.
Перебити вміст каструлі занурювальним блендером до потрібної консистенції. Поставте каструлю на плиту і тримайте на повільному вогні, поки цукор повністю не розійдеться. Помішуйте, щоб прискорити процес.
Коли цукор розчиниться, то підніміть вогонь до середньо-сильного і доведіть суміш до кипіння. Як тільки полуниця почне кипіти, знизьте вогонь до середньо-слабкої і варіть повидло 25-30 хвилин, час від часу помішуючи. Воно повинно загуснути і стати темніше.
Дізнатися, чи готове повидло, можна двома способами: виміряти температуру (вона повинна бути не менше 106 градусів) або вилити невелику кількість на блюдо і поставити в морозильник на 10 хвилин (не повинно розтектися, але має замерзнути). Якщо повидло занадто текуче, проваріть ще кілька хвилин і повторіть тест.
Готове полуничне повидло розлийте по стерилізованим банкам. Недоливаючи до кінця 0,5-1 см. Закрийте банки стерилізованими кришками, переверніть догори дном і дайте в такому положенні охолонути. Зберігайте полуничне повидло в холодильнику. Бажано вжити його протягом місяця. Смачного!
Випадкові рецепти