Укр
Рус
Повидло Консервування Швейцарська кухня

Полуничне повидло

( 5.0000 5 54 4 оцінки)

1092 - переглядів
45 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Полуничне повидло - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Швейцарська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Полуничне повидло за цим рецептом готується просто і швидко. У ньому немає пектину, желатину і хімічних добавок. Приємним бонусом для тих, хто дотримується здорового харчування і прагне схуднути, стане зниження вмісту цукру. При цьому повидло виходить дуже смачним, підходить як начинка для випічки і добре зберігається.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Полуничне повидло" (на 100 грам)

  • Білки0 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи30.9 гр.
  • Калорії133 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Переберіть полуницю, залишивши тільки стиглі неушкоджені ягоди. Вимийте їх, звільніть від хвостиків і розріжте на 2-4 частини (залежить від розміру). Візьміть велику каструлю (бажано емальовану) і відправте туди шматочки полуниці. Всипте цукор.

Крок - 1
02

Вимийте і просушіть лимон, вичавіть з нього сік і влийте в каструлю з полуницею.

Крок - 2
03

Перемішайте інгредієнти. На цьому етапі бажано накрити каструлю кришкою і поставити на ніч у холодильник, щоб цукор встиг розчинитися в виділившому полуничному соку. Але, якщо поспішаєте, можна просто дочекатися, поки цукор насититься соком.

Крок - 3
04

Перебити вміст каструлі занурювальним блендером до потрібної консистенції. Поставте каструлю на плиту і тримайте на повільному вогні, поки цукор повністю не розійдеться. Помішуйте, щоб прискорити процес.

Крок - 4
05

Коли цукор розчиниться, то підніміть вогонь до середньо-сильного і доведіть суміш до кипіння. Як тільки полуниця почне кипіти, знизьте вогонь до середньо-слабкої і варіть повидло 25-30 хвилин, час від часу помішуючи. Воно повинно загуснути і стати темніше.

Крок - 5
06

Дізнатися, чи готове повидло, можна двома способами: виміряти температуру (вона повинна бути не менше 106 градусів) або вилити невелику кількість на блюдо і поставити в морозильник на 10 хвилин (не повинно розтектися, але має замерзнути). Якщо повидло занадто текуче, проваріть ще кілька хвилин і повторіть тест.

Крок - 6
07

Готове полуничне повидло розлийте по стерилізованим банкам. Недоливаючи до кінця 0,5-1 см. Закрийте банки стерилізованими кришками, переверніть догори дном і дайте в такому положенні охолонути. Зберігайте полуничне повидло в холодильнику. Бажано вжити його протягом місяця. Смачного!

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Пиріг з яблуком - покроковий рецепт, фото 1 Пиріг з яблуком 40 5 2 з 5 - детальніше -
Нагетси - покроковий рецепт, фото 1 Нагетси 40 2 2 з 5 - детальніше -
Борщ з капустою - покроковий рецепт, фото 1 Борщ з капустою 80 6 4 з 5 - детальніше -
Соте з баклажанів - покроковий рецепт, фото 1 Соте з баклажанів 55 3 3 з 5 - детальніше -