Укр
Рус
Желе Десерти Французька кухня

Полуничне желе

( 4.9583 4 524 24 оцінки)

3214 - переглядів
50 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Полуничне желе - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, Новий рік

Актуальні рецепти: Весна

Для матусь та дітей: Для вагітних

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Охолоджені

Спосіб приготування: Варити

опис

Скільки б не було на святковому столі шоколадних цукерок або солодкої випічки, все одно хочеться якось урізноманітнити свято і побалувати своїх близьких новими ласощами. Прекрасним рішенням для будь-якого свята, як дитячого, так і дорослого, зможе стати відмінний десерт -клубнічное желе, який не тільки смачний, але ще і дуже барвистий. Ви скажете, так що тут складного, взяти пачку покупного напівфабрикату і приготувати за лічені хвилини. Але набагато смачніше, та й корисніше, якщо використовувати свіжі або заморожені ягоди полуниці. Причому з желе зі свіжої полуниці можна спорудити дуже оригінальний десерт, який не тільки гідно прикрасить своїм зовнішнім виглядом святковий стіл, а й приємно здивує своїм неперевершеним смаком гостей.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Полуничне желе" (на 100 грам)

  • Білки2.8 гр.
  • Жири4.8 гр.
  • Вуглеводи7.1 гр.
  • Калорії85 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для приготування цієї десерту можна використовувати будь-яку полуницю, єдине, що від натуральної солодощі буде залежати кількість використаного цукру. Звичайно, десерт, який ми вам пропонуємо приготувати, на дієтичне блюдо явно не тягне, але іноді можна дозволити собі і таку розкіш, особливо порадувати ласунів. Проте, приголомшливо смачним полуничне желе вийде все ж з додавання свіжих ягід, хоча і без напівфабрикатів не обійдемося. Але, перш за все, готуємо фрукти. Вибираємо стиглу, але пружну ягоду полуниці, видаляємо стебла і добре промиваємо під проточною водою. Розрізаємо половину ягід на більш дрібні шматочки, а другу частину залишаємо половинками або красивими шматочками для прикраси.

Крок - 1
02

До речі, при бажанні, полуницю можна замінити малиною або ожиною, і в тому числі бананом, але це вже буде зовсім інший десерт. Після того, як підготували ягоди, беремо 2 пакети полуничного желе і засипаємо в ємність з 500 мл гарячої води. Добре змішуємо ложкою і відставляємо в сторону для охолодження, поки желе не почне злегка укріпляти.

Крок - 2
03

Після того, як желе злегка затвердів, додаємо в ємність до нього гомогенізований сир. Ретельно з'єднуємо ці інгредієнти за допомогою міксера, плавно перемішуючи на низькій швидкості.

Крок - 3
04

Потім додаємо дрібно нарізану полуницю, обережно перемішуємо, рівномірно розподіляючи їх і відразу ж розкладаємо в чашки. Після цього відправляємо чашки в холодильник, щоб желе застигло.

Крок - 4
05

Тим часом розчиняємо ще один пакет полуничного желе за рецептурою на упаковці в 500 мл гарячої води і залишаємо остигати, поки воно не почне злегка укріпляти.

Крок - 5
06

Далі дістаємо чашки з десертом з холодильника, кладемо в кожну половинки полуниці, рівномірно розподіляючи їх і красиво розкладаючи. Тепер знову наливаємо в чашки желе і знову ставимо в холодильник.

Крок - 6
07

Коли желе добре застигне, можна подавати до столу, але ми ще додамо трохи смакоти. Беремо охолоджені вершки, додаємо цукрову пудру і збиваємо за допомогою міксера до стану крему. Наповнюємо приготованим кремом кондитерський шприц і прикрашаємо десерт зверху. Можна посипати какао, тертим шоколадом або рубаним мигдалем. Тримаємо цей чудовий десерт в холодильнику, подаємо до столу охолодженим.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Розсольник вегетаріанський - покроковий рецепт, фото 1 Розсольник вегетаріанський 35 4 3 з 5 - детальніше -
Куряче філе - покроковий рецепт, фото 1 Куряче філе 30 4 2 з 5 - детальніше -
М’ясо з грибами - покроковий рецепт, фото 1 М’ясо з грибами 60 4 3 з 5 - детальніше -
Яловича печінка - покроковий рецепт, фото 1 Яловича печінка 30 4 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Голубці з курячого фаршу - покроковий рецепт, фото 1 Голубці з курячого фаршу 85 6 3 з 5 - детальніше -
Печінковий торт з морквою - покроковий рецепт, фото 1 Печінковий торт з морквою 65 6 4 з 5 - детальніше -
Вафлі хрусткі в вафельниці - покроковий рецепт, фото 1 Вафлі хрусткі в вафельниці 65 4 3 з 5 - детальніше -
Скумбрія в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Скумбрія в духовці 40 2 2 з 5 - детальніше -