Укр
Рус
Фрукти заморожені Десерти Російська кухня

Полуниця заморожена

( 5.0000 5 54 4 оцінки)

1067 - переглядів
25 хвилин порцій - 1 складність - 1 з 5
Полуниця заморожена - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

опис

Заморожена полуниця завжди може вас порадувати в зимовий час, коли в магазинах вона коштує дуже дорого. Використовуйте полуницю для приготування смузі, сорбетів, для прикраси тістечок і тортів.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Полуниця заморожена" (на 100 грам)

  • Білки0 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи7 гр.
  • Калорії41 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Щоб правильно заморозити полуницю, купуйте її завжди в суху і сонячну погоду. Ягоди, які намочив дощ, насичують багато вологи, повністю позбутися від неї ви не зможете, після розморожування полуниця може перетворитися в непривабливу масу. Вибирайте полуницю не прим'яту і не переспілу. Покладіть полуницю в друшляк. Хвостики відразу не відривайте, так як ягоди можуть знову-таки ввібрати зайву вологу. Сполосніть її під проточною водою від піску і зайвого сміття. Тільки не включайте сильний напір, щоб струмінь води не пошкодила ягоди.

Крок - 1
02

Викладіть чисті ягоди на кухонний рушник або паперовий, дайте їм час добре і повністю висохнути. Можна кілька разів акуратно перевернути ягоди або промокнути зверху серветкою.

Крок - 2
03

Коли полуниця висохла, прийшов час зняти хвостики. Відокремлюйте їх не поспішаючи, акуратно і плавно потягнувши за зелений хвостик. Ягоди повинні залишитися цілими і не ушкодженими. Хвостики викинете.

Крок - 3
04

Самі ж ягоди викладіть або виставте на деко (або скористайтеся дерев'яною кухонною дошкою або ж іншою підставкою, яка підходить за розміром вашої морозильної камери), застелений пергаментним папером. Полуниці повинні знаходитися на деякій відстані один від одного, щоб вони не стикалися і викладайте завжди в один шар, інакше все перетвориться в одну непривабливу купу. Поставте деко в горизонтальному положенні, щоб ягоди не скочувалися і не примерзли одна до іншої, в морозильну камеру. Залиште полуницю в морозилці на 2-3 години.

Крок - 4
05

Після закінчення часу вийміть полуницю. Перекладіть її в поліетиленовий пакет. Щільно його закріпіть затискачем для пакетів, щоб всередину не потрапляло повітря. Упаковані ягоди покладіть в морозильну камеру для подальшого зберігання. Порада: заморожуйте ягоди, розділивши їх на невеликі порції, на один раз. Повторно ягоди краще не заморожувати. Щоб розморозити ягоди, висипаючи їх в глибоку ємність, накрийте зверху тарілкою і поставте в холодильник на 1-2 години. Можна розморозити і при кімнатній температурі це займе приблизно 30 хвилин.

Крок - 5

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Масло домашнє - покроковий рецепт, фото 1 Масло домашнє 30 1 3 з 5 - детальніше -
Яєчня з шпинатом - покроковий рецепт, фото 1 Яєчня з шпинатом 35 3 3 з 5 - детальніше -
Террін з курки з овочами - покроковий рецепт, фото 1 Террін з курки з овочами 60 6 3 з 5 - детальніше -
Брауні - покроковий рецепт, фото 1 Брауні 60 4 3 з 5 - детальніше -